
- Detalii
- Dr Alexandru Necula By
- Categorie: Tratamente
Ce este "profilaxia dentară"? Este partea din stomatologia modernă care te ajută să ai o igienă orală cât mai corectă și în același timp încearcă să prevină apariția problemelor dentare sau gingivale mai grave. Prin tratamente ca control periodic, detartraj cu ultrasunete, curățare cu airflow, tratamente de fluorizare locală sau doar educație (cum se face corect periajul dentar, cum se folosește ața dentară și dușul bucal) se pot vor vedea rezultate în viitor.
Controlul periodic stomatologic este recomandat să se facă o dată la 6-12 luni, ceva mai des la copii la care igiena orală nu este punctul forte iar viteza cu care evoluează cariile este în general mai mare ca la adulți.
- Accesări: 1169

- Detalii
- Dr Alexandru Necula By
- Categorie: Tratamente
Având o istorie de mai mult de jumătate de secol, compania Straumann s-a făcut remarcată și a devenit un lider în domeniul implanturilor dentare la nivel mondial. Reputația companiei este una care se bazează pe inovațiile aduse și pe rezultatele clinice dovedite în timp. Mai bine de acum jumătate de secol (în anul 1954) se puneau bazele fabricii Straumann în inima micului sat elvețian Waldenburg. De atunci și până în prezent a urmat o cercetare continua și o dezvoltare permanentă astfel încât în anii 1980 Straumann devine lider mondial cu implanturile de osteosinteză.
- Accesări: 968
Citește mai mult: Implant dentar Straumann Roxolid & Neodent Acqua

- Detalii
- Dr Alexandru Necula By
- Categorie: Tratamente
Implantologia orală este o metodă de tratament din ce în ce mai utilizată în stomatologia actuală. Implanturile dentare sunt solicitate și utilizate pe scară largă ca alternativă modernă la protezarea (completarea spațiilor edentate) dentară clasică prin punți sau proteze acrilice. Oferă estetică, funcționalitate și stabilitate mult superioară metodelor clasice și în același timp nu afectează în nici un fel dinții vecini rămași.
Implanturile dentare par ceva foarte complicat pentru mulți pacienți, dar nu sunt altceva decât rădăcini dentare artificiale, care înlocuiesc fosta rădăcina naturală care lipsește. Confecționate din aliaje pe bază de titan cu puritate foarte mare (mai nou și din zirconiu sau ceramică) sunt inserate în țesutul osos al maxilarului sau al mandibulei, având biocompatibile de 100%.
- Accesări: 832

- Detalii
- Dr Alexandru Necula By
- Categorie: Tratamente
Ce poți face pentru ca zâmbetul tău să fie unul de invidiat de cei din jur sau de prieteni? Ce poate face ]n acest moment estetica și cosmetica dentară pentru tine? AirFlow, albire dentară, fațete și coronale integral ceramice sau corone de ceramică pe suport de zirconiu, cam la asta se rezumă estetica dentară...
Care sunt avantajele coroanelor ceramice pe suport de zirconiu? Îmbină rezistenta sistemelor clasice metalo-ceramice cu estetica sistemelor moderne integral ceramice. Din aceasta cauză coroanele/punțile de ceramică pe suport de zirconiu pot fi folosite și în zona laterală dar sunt indicate mai ales în zona frontală, având o estetică foarte apropiată de a dinților naturali. Corectează defecte de formă și culoare care nu pot fi rezolvate prin obturații, iar făcute pe toată zona frontală refac zâmbetul mult dorit.
- Accesări: 805

- Detalii
- Dr Alexandru Necula By
- Categorie: Tratamente
Care este momentul oportun, când și de ce este bine să vi cu copilul la dentist? Vrei ca copilul tău să aibă dinții de lapte și dinții definitivi frumoși și sănătoși?
Pedodonția sau stomatologia pediatrică acoperă toate tratamentele stomatologice care se fac la copii atâta timp cât vorbim de dentiția deciduală/temporară, până în jurul vârstei de 14 ani și cuprinde fluorizări locale, sigilări de șanțuri și fosete, obturații cu cimenturi ionomere care eliberează fluor ulterior, extracții dinți de lapte.
- Accesări: 756

- Detalii
- Dr Alexandru Necula By
- Categorie: Tratamente
Tratamentele stomatologice de terapie dentară sunt probabil cele mai des cerute și efectuate manopere stomatologice, dar ce înseamnă "terapie dentară"? simplu: obturații (plombe) de orice volum și în orice zona a unui dinte sau tratamente complete endodontice (scos de nerv).
Când trebuie făcută o obturație?
- când se observă puncte colorate (maro-negre) pe suprafețele dinților;
- când există locuri în care intră și rămâne mâncare;
- când un dinte este sensibil la dulce;
- Accesări: 732