Fațetele ceramice sunt învelișuri subțiri realizate pe suport de ceramică presată, care se aplică doar pe fața exterioară vizibilă a dinților și pe muchiile incizale, în special la dinții frontali superiori și inferiori, refăcându-le fizionomia mult visată (sunt echivalența unghiilor false acrilice...). Zona recomandată este zona canin-canin, cu posibilitatea de extindere și pe zona premolarilor.

Fiecare fațetă este unică ca formă, culoare și corectează estetic dinții deteriorați, fie că este vorba carii, fracturi, diastemă (strungăreață), ciobituri, colorații persistente sau permanente, muchii abrazate (tocite) și în unele limite se pot corecta chiar și probleme de poziție a dinților.

Este o modalități de a obține foarte rapid zâmbetul de vis, fiind un tratament foarte folosit de starurile de la Hollywood sau cele din show-biz  (tot tratamentul se poate termina în maxim 10-15 zile).

Fațetele ceramice sunt foarte subțiri, dintele este șlefuit foarte puțin, manopera este considerată minim invazivă. Medicul dentist pregătește în cabinet, șlefuind doar 0,5-0,7 mm de pe o față, comparativ cu o coroană, când dintele necesită pierdere de substanță dură de minim 1,5 mm pe toate fețele sale.

Avantajele fațetelor ceramice:

  • Rapiditate: reprezintă tratamentul ideal în cazul dinților cu probleme, pătați, colorații persistente sau deformați; cu ajutorul fațetelor și coroanelor din ceramică sau zirconiu, putem obține o dantură corect aliniată, luminoasă și frumoasă, într-un timp scurt.
  • Estetică: cu ajutorul fațetelor din ceramică integrală presată putem corecta forma dinților, mărimea, culoarea și alinierea: textura și transluciditatea sunt similare cu cea a dinților naturali.
  • Minim invazive: realizarea fațetelor dentare implică șlefuiri minore ale smalțului dinților, păstrând totodată dintele viu fără sensibilitate ulterioară
  • Stabilitate în timp: fațetele dentare din ceramică reprezintă o soluție de reabilitare estetică a zâmbetului cu bune rezultate în timp, fiind net superioară albirii sau refacerii cu materiale compozite.

fatete ceramice