Având o istorie de mai mult de jumătate de secol, compania Straumann s-a făcut remarcată și a devenit un lider în domeniul implanturilor dentare la nivel mondial. Reputația companiei este una care se bazează pe inovațiile aduse și pe rezultatele clinice dovedite în timp. Mai bine de acum jumătate de secol (în anul 1954) se puneau bazele fabricii Straumann în inima micului sat elvețian Waldenburg. De atunci și până în prezent a urmat o cercetare continua și o dezvoltare permanentă astfel încât în anii 1980 Straumann devine lider mondial cu implanturile de osteosinteză.

Anii de cercetare Straumann au produs cea mai vastă gamă de implanturi de pe piață, astfel că în zilele noastre avem o gama variată de implanturi din care medicul poate alege astfel soluția optimă necesară pentru fiecare caz in parte. Implantul Straumann Titanium BLT (Bone Level Tapered): poate cel mai folosit model de implant (a ieșit din oferta producătorului în anul 2021 și este înlocuit cu succes de linia de implanturi Neodent), oferă un aspect estetic și natural ulterior și oferă o mare flexibilitate în tratament și soluții protetice optime pentru toate zonele. Toate implanturile Straumann prezintă o suprafață tratată de tip SLA care reduce perioada de vindecare postoperatorie de la 4-6 luni la 2-3 luni, perioadă până când se poate realizata coroana definitivă. 

Implantul Straumann Roxolid SLA și SLActive BLT (Bone Level Tapered): printre ultimele generații de implanturi dentare realizate dintr-un aliaj de titan-zirconiu mult mai rezistent decât titanul pur, cu o excelență capacitate de osteointegrare (vindecare). Aceasta combinație de proprietăți este unică pe piață, oferind o perioadă vindecare foarte rapidă de 8 săptămâni la Roxolid SLA și de doar 4 săptămâni pentru varianta Roxolid SLActive, la ora actuală este cea mai rapidă perioadă de osteo-integrare a unui implant dentar.

Implantul Straumann Soft Tissue Level: un implant de nivelul gingiei, conceput pentru a simplifica tratamentul. Procedura chirurgicală într-o singură etapa permite o traumă minimă, fără incizii ale mucoasei care necesită perioade de vindecare, astfel se obține o recuperare mult mai rapidă, și timp redus până la realizarea lucrării protetice finale

Implantul Straumann BLX: o line de implanturi gândite pentru inserare imediată post-extracțională și încărcare protetică rapidă.


Implanturile dentare Neodent sunt produse în Brazilia sub umbrela Straumann Group, de cel mai mare producător din America de Sud și al doilea producător de la nivel mondial după numărul de implanturi dentare vândute și sunt lider de necontestat în țările din America Latină.

Neodent are o istorie care începe în anul 1993 în producerea de sisteme de implanturi dentare, in 2020 este numărul 2 mondial la numărul de implanturi vândute după Straumann, iar din anul 2015 aparține Straumann Group Elveția, moment care a însemnat extinderea la nivel mondial, iar din anul 2016 fiind prezenți și pe piața din România.

Avantajele sistemelor de implanturi dentare Neodent Acqua:

  • se folosește același model indiferent de zona sau structura osului (densitate);
  • au fost proiectate să ofere stabilitate mare imediat post-inserare;
  • se pot insera în aceiași ședință cu extracția (post-extracțional);
  • se poate face o structură provizorie peste imediat;
  • suprafața NeoPoros Acqua permite încărcare protetică mai rapidă decât alte sisteme de pe piață (posibil chiar 60 de zile);
  • se folosește aceleași titan grad 4 prelucrat la rece ca și la sistemele Straumann;

Care este diferența implanturilor Neodent față de implanturile Straumann?

  • costuri reduse prin simplificarea întregului sistem implanto-protetic;
  • costuri mai reduse de producție date de mâna de lucru mai ieftină din Brazilia față de Elveția;
  • nu au patente proprii, folosește idei dezvolte de alți producători mondiali.

Sistemul de implanturi Neodent poate fi folosit doar în anumite cazuri, este nevoie de un volum mai mare de os (mai ales înălțime), situație care este destul de rar întâlnită la pacienții din România. Față de acesta, sistemele pe care Straumann le oferă sunt mult mai ușor de folosit pe particularitățile cazurilor de la noi.