Care sunt miturile populare în stomatologia actuală, modernă? Există o mulțime de mituri (întrebări, frici...) pe care le-am auzit de-a lungul anilor... majoritatea false.
Mă doare măseaua pentru că m-a tras curentul - FALS. NU există nici o legătură directa intre aerul rece și durerile de dinti sau apariția abceselor dentare.
Lămâia și bicarbonatul se pot folosi pentru albirea dinților - FALS. Cele două substanțe chiar dacă teoretic albesc dinții sunt potențial periculoase pentru dinți și mai ales pentru gingii.
Citește mai mult: Care sunt miturile populare în stomatologia actuală, modernă?
Cum se folosește corect ața dentară (dental floss)? Care este tehnică corect pentru a îndepărta placa dentara dintre dinți? În primul rând ai grijă că o să ajungi cu degetele în gură, asta înseamnă că trebuie să te speli pe mâini înainte... doar nu credeai că o sa-ți zic să ia grija să nu le muști?
Citește mai mult: Cum se folosește corect ața dentară (dental floss)
Care sunt tratamentele ce se pot face la gravide și în ce perioade ale sarcini? Care sunt recomandările stomatologice pentru mame în sarcină și după?
Există o idee veche și foarte des întâlnită cum ca femeile însărcinate nu pot merge la stomatolog. Nimic mai greșit. In perioada sarcinii creste riscul apariției sau evoluției cariilor dar și apariția gingiilor foarte sensibile și inflamate, iar din acest motiv vizitele la dentist e recomandat sa fie chiar mai dese în perioada sarcinii.
In primul trimestru de sarcină:
Citește mai mult: Tratamentele stomatologice în sarcină, sfaturi pentru gravide
Ce este bruxismul (scrâșnitul sau scârțâitul din dinți în timpul somnului), care sunt semnele, cauzele și cum se tratează? Bruxismul afectează aproximativ 25% din populație și este o tulburare caracterizată prin scrâșnitul dinților mai ales noaptea. Are ca efect în timp tocirea suprafețelor dentare cu apariția de leziuni dentare permanente, apariția leziunilor de colet, sensibilitate accentuată la stimuli termici și durere permanentă a articulației temporo-mandibulare.
Simptomele cele mai frecvente sunt:
Citește mai mult: Bruxismul (scrâșnitul dinților în somn), ce este și cum se poate trata
Operația de sinus lift este o manoperă chirurgicală stomatologică care presupune adiția de masă osoasă la nivelul peretelui inferior al sinusului maxilar pentru a permite inserarea unor implanturi dentare.
Sinusul maxilar este o formațiune naturală existentă la toată lumea situată în obraz, între ochi, nas și dinții superiori, care comunică natural cu nasul. Este tapetată de o mucoasă iar rolul lui este de a produce secrețiile nazale (mucii).
Citește mai mult: Ce este operația de sinus lift și când trebuie făcută
Ce înseamnă garanție în stomatologie? La ce se poate aplica așa-zisă garanție la lucrările sau manoperele stomatologice? E normal să existe și cât?
Pentru cei care caută ca la lucrările sau manopere stomatologice să li se ofere o garanție... în caz că... Nu cred că în medicină se oferă undeva garanția rezultatelor, iar stomatologia ține de medicină... dar cu toate astea există câteva lucruri la care se poate oferi o garanție și astea nu sunt manopere, sunt anumite produse care se folosesc așa cum sunt unele lucrări protetice sau componente ale implanturilor dentare.
Citește mai mult: Ce înseamnă sau acoperă garanția în stomatologie
Pagina 1 din 8