Ce este "profilaxia dentară"? Este partea din stomatologia modernă care te ajută să ai o igienă orală cât mai corectă și în același timp încearcă să prevină apariția problemelor dentare sau gingivale mai grave. Prin tratamente ca control periodic, detartraj cu ultrasunete, curățare cu airflow, tratamente de fluorizare locală sau doar educație (cum se face corect periajul dentar, cum se folosește ața dentară și dușul bucal) se pot vor vedea rezultate în viitor.

Controlul periodic stomatologic este recomandat să se facă o dată la 6-12 luni, ceva mai des la copii la care igiena orală nu este punctul forte iar viteza cu care evoluează cariile este în general mai mare ca la adulți. 

Ce este detartrajul cu ultrasunete? Este manopera stomatologică nedureroasă prin care se îndepărtează tartrul (piatra formată prin depunerile de minerale impregnate cu bacterii) depus în zonele în care periajul este greu de realizat. Se folosește un echipament care prin vibrație ultrasonică "sparge" stratul de tartru depus fără a produce "stricăciuni" dinților, după care ultimele resturi se elimină prin periaj profesional cu paste speciale.

Detartrajul cu ultrasunete este recomandat pentru:

  • îndepărtarea tartrului supra-gingival, vizibil;
  • îndepărtarea tartrului sub-gingival, care irită gingiile;
  • îndepărtarea petelor colorate de pe smalțul dinților;

Folosirea sistemului AirFlow Kavo PROPHYflex 4 îndepărtează toate depuneri, mai ales colorațiile de pe dinți și îndepărtează complet depozitele de placă bacteriană, din zonele greu accesibile periajului manual.