Ce alimente, băuturi sau obiceiuri produc respirație urât mirositoare?

Respirația urât mirositoare (halitoza) este una dinte cele mai neplăcute afecțiuni, pentru că nu afectează doar igiena locală dar afectează și relațiile personale. Există cauze locale care pot produce miros neplăcut dar și alimente care consumate, au ca efect apariția respirației urat mirositoare.

Zaharul - sub toate formele, este "alimentul" de bază pentru toate bacteriile care produc atât carii cât și o respirație urât mirositoare.

Lactatele - toate alimentele care sunt digerate ușor produc halitoză, iar laptele și produsele lactate intră în această categorie. Lactatele când se strică au un miros neplăcut puternic... imaginează-ți ce se poate produce după câteva zile în interiorul corpului...

Alcoolul - se știe că alcoolul se produce prin fermentarea unor fructe sau cereale... de aceea berea nu are un miros prea plăcut. Dacă bei bere în mod constant este inevitabil ca respirația să miroase urat, poate ar fi bine sa eviți chiar și apele de gură care conțin alcool.

Sulful - alimentele bogate în sulf, cum este ceapa și usturoiul vor produce cu siguranță un miros neplăcut, care este dat de reacția dintre sulf și saliva.

Fumatul - cei mai multi fumători sunt cunoscuți că au respirație urât mirositoare, datorita substanțelor chimice care sunt găsite în țigări.

Câteva sfaturi pentru evitarea respirației urât mirositoare:

- igiena orală foarte bună, spălat pe dinți de două ori pe zi, folosirea aței dentare, folosirea unei ape de gură.
- evitarea consumării alimentelor/obiceiurilor menționate mai sus
- consumul de fructe care pot curăța sau împrospăta respirația (mere, citrice..)
- vizite regulate la stomatolog.
halena_bucala

Si prietenii tăi merită să afle asta...

periuta_electica
Avantajele periuței electrice
apa_gura
Totul despre apele de gură
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim
Doctor Alexandru Necula
Rating: ★★★★★ (4,9 din 5)
Total votes:98 (46 reviews)

Mareșal Averescu 40 - Sector 1

Alte informații

Dr. Alexandru Necula

alex_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2018