Mergi la conţinutul principal
Detartraj cu ultrasunete (îndepărtare tartru) și periaj profesional Detartraj cu ultrasunete
Detartrajul cu ultrasunete și periajul dentar profesional sunt cele mai simple și eficiente proceduri stomatologice de profilaxie și curățare a dinților de tartru (piatră), colorații sau pete de la fumat, cafea și alte alimente.
Profilaxie dentară - control stomatologic | zona Ion Mihalache Profilaxie dentară
Ce este "profilaxia dentară"?
Tratament bruxism (scrâșnit nocturn) dentar Tratament bruxism
Bruxismul afectează aproximativ 25% din populație în diferite grade și este o tulburare caracterizată prin scrâșnitul dinților noaptea în timpul somnului. Are ca efect în timp tocirea suprafețelor dentare cu apariția de zone de uzură, apariția leziunilor de colet, sensibilitate accentuată la stimuli termici și durere permanentă a musculaturii masetere și afectarea articulației temporo-mandibulare (dureri, zgomote...).
Curățare colorații (pete) de pe dinți cu AirFlow | zona Ion Mihalache AirFlow
Sistemele AirFlow (profijet) folosesc un jet foarte fin dar de mare putere de apă, aer și particule abrazive (bicarbonat de sodiu, carbonat de calciu...) care permite eliminarea petelor sau depunerilor persistente care colorează orice suprafață a dinților sau din zonele greu accesibile (la gingie, interdentar)
Scrâșnitul dinților noaptea (bruxismul), ce este și cum se tratează? Scrâșnitul dinților noaptea (bruxismul), ce este și cum se tratează?
Ce este bruxismul (scrâșnitul sau scârțâitul din dinți în timpul somnului), care sunt semnele, cauzele și cum se tratează (cu gutieră de bruxism)?
Ce este detartrajul cu ultrasunete? Ce este detartrajul cu ultrasunete?
Detartrajul cu ultrasunete este o manoperă stomatologică care ține de zona de profilaxie dentară... și care are ca scop îndepărtarea depozitelor / depunerilor de tartru (piatră) de pe dinți, dintre dinți, sau de sub gingii (sub-gingival).
Stomatologie copii | Sigilare șanțuri și fosete dinți la copii Sigilare șanțuri și fosete
Sigilarea șanțurilor și fosetelor dinților, alături de fluorizarea locală sau cea pe cale generală, este o metodă foarte bună de prevenire a cariei dentare și se face de cele mai multe ori la dinții permanenți, indicat imediat după ce au erupt (molarii de 6 ani și 12 ani, dar și premolari în intervalul de vârsta 6 – 15 ani), la dinții de lapte fiind mai greu de făcut din cauza vârstei la care apar.
Care sunt alimentele periculoase pentru dinți de sărbători? Care sunt alimentele periculoase pentru dinți de sărbători?
Care sunt mâncărurile, băuturile sau obiceiurile care pot sa distrugă dinții sau care pot strica petrecerile de sărbători?

Topul mâncărurilor care sparg dinții, plombele sau coroanele:
Detartraj cu ultrasunete sau curățare cu airflow? Detartraj cu ultrasunete sau curățare cu airflow?
Care e diferența între detartrajul cu ultrasunete și curățarea dinților cu sistemul airflow (profijet)? Ce poate și ce nu poate face fiecare?

Detartrajul cu ultrasunete se folosește pentru: