Care sunt cele mai nocive obiceiuri, alimente sau băuturi care te vor face sigur să ai nevoie de un dentist? colorează, atacă, fisurează, fracturează, cariază...

1. Cafeaua de dimineață, cana de ceai de la prânz și paharul de vin seara - vor schimba culoarea normală a dinților, aceștia se vor îngălbenii.

2. Folosești dinții ca pe un instrument (deschiderea unor ambalaje, dopuri de sticle) - e posibil să apară mici fisuri sau fracturi pe dinți sau la nivelul obturațiilor, coroanelor sau fațetelor

Ce este "profilaxia dentară"? Este acea parte a stomatologiei moderne care te ajută să ai o igienă orală cât mai corectă și în același timp care încearcă să prevină apariția problemelor dentare sau gingivale grave, prin tratamente stomatologice locale (control periodic, detartraj cu ultrasunete, curățare cu airflow sau tratamente de fluorizare locală) sau doar educație (cum se face corect periajul dentar, cum se folosește ața dentară și dușul bucal).

Care sunt miturile și care sunt adevărurile în stomatologia modernă? Există o mulțime de mituri pe care le-am auzit de-a lungul anilor... majoritatea false.

Mă doare măseaua pentru că m-a tras curentul - FALS. NU există nici o legătură directa intre aerul rece și durerile de dinti sau apariția abceselor dentare.

Lămâia și bicarbonatul se pot folosi pentru albirea dinților - FALS. Cele două substanțe chiar dacă teoretic albesc dinții sunt potențial periculoase pentru dinți și mai ales pentru gingii.