Profilaxie dentară - control stomatologic periodic

Profilaxia cariei dentare și a sângerărilor gingivale. Cum să previi apariția problemelor dentare sau gingivale?

Ce este "profilaxia dentară"? Este acea parte a stomatologiei moderne care te ajută să ai o igienă orală cât mai corectă și în același timp care încearcă să prevină apariția problemelor dentare sau gingivale în timp, prin tratamente stomatologice locale (control periodic, detartraj cu ultrasunete, tratamente de fluorizare locală) sau tratamente la domiciliu (periaj).

Controlul periodic stomatologic este recomandat să se facă la 6-12 luni, mai des la copii la care igiena nu este punctul forte și viteza cu care evoluează cariile este în general mare și mai rar la adulți. De asemenea gândește-te la un control dacă există mici dureri la rece, cald, dulce la un singur dinte.

Ce este detartrajul cu ultrasunete? Este manopera stomatologică nedureroasă prin care se îndepărtează tartrul (piatra formată de depunerile de minerale impregnate cu bacterii) depus în zonele în care periajul este mai defectuos, sau la majoritatea persoanele în spatele dinților frontali inferiori.

Pentru realizarea acestei manopere se folosește un echipament care prin vibrație ultrasonică "sparge" stratul de tartru depus fără a produce "stricăciuni" dinților, după care ultimile resturi se elimină prin periaj profesional cu paste speciale.

Pentru mine a fost cu totul altceva față de stomatologii anteriori (că nu le place să le zici dentiști). Profesionist, prietenos, lucreaza cu grijă, îți spune ce face, echipamente bune, prețuri decente, ce să mai... L-am recomandat și il voi recomanda în continuare oricui!

Mihai Anghel
profilaxie
12
Ani experiență
10.000
Manopere
99%
Succes
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim
Doctor Alexandru Necula
Rating: ★★★★★ (4,9 din 5)
Total votes:98 (46 reviews)

Mareșal Averescu 40 - Sector 1

Alte informații

Dr. Alexandru Necula

alex_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2018