De ce se recomandă să nu se consume lactate (lapte, iaurt, smântână, cașcaval, brânză...) după operațiile stomatologice (extracții, inserare de implanturi...) pentru o perioadă de minim 48 de ore? explicațiile sunt simple și logice...
- Pentru că prin consistența pe care o au pătrund foarte ușor peste tot, prin orice gaură sau tăietură și nu mai ies la fel de ușor... așa si? ar întreba mulți...Pentru că în primele ore sau zile după o intervenție de chirurgie dentară, majoritatea feresc zona, inclusiv cu igiena dentară necesară... logic, că doare...
- Pentru că fermentează extrem de ușor și rapid... gândește-te ce se întâmplă cu niște lapte lăsat pe masă... așa și?...
- Pentru că sunt un mediu foarte bun de cultură și dezvoltare a bacteriilor... hopa, deja devine interesant...
Deci până acum au intrat peste tot ușor, s-au împuțit repede și creează condiții perfecte pentru bacterii, microbi să se dezvolte... deci avem rețeta perfectă pentru o mică bombă la locul operației, o mică bombă pe care scrie în câteva zile abces, alveolită sau alte complicații nedorite.
- Pentru că dacă iei antibiotice preventiv ca să nu apară surprize la locul intervenției, lactatele ajunse în tubul digestiv împreună cu ele, vor neutraliza parțial antibioticul, ... pentru că antibioticele, parțial, vor ataca flora care se va dezvolta în lactate, mai ales în cele fermentate.
Deci pe total oricum o iei nu mânca lactate, indiferent de forma lor, minim 48 de ore după orice intervenție de chirurgie dentară stomatologică.