Se pot pune implanturi la pacienții care suferă de parodontoză? Răspuns corect: DA. Indiferent de stadiul de evoluție al bolii parodontale, se pot pune implanturi dentare cu o rată de succes asemănătoare cu cea a pacienților sănătoși.
Implanturile dentare nu sunt afectate de boala parodontală, acestea față de dinții naturali sunt direct osteointegrate în os și astfel nu sunt afectate de boala parodontală care distruge ligamentele dinților naturali și osul din jurul lor...
Sistemele de implanturi recomandate în cazul pacienților cu parodontoză sunt Straumann Roxolid SLA sau SLActive sau chiar și Neodent Acqua (din sistemele pe care eu le folosesc)
Care ar fi variantele de tratament posibile?
- Inserarea de implanturi doar pe locurile unde s-au pierdut dinți, ulterior la momentul pierderii tuturor dinților pe implanturile deja existente existând posibilitatea realizării unei lucrări provizorii imediat iar ulterior a celei definitive definitive (fixă sau mobilă pe sisteme speciale).
- Extracția tuturor dinților, curățarea completă a țesuturilor ramase, vindecare și inserarea implanturilor, urmată de o proteză pe sisteme speciale (dacă se inseră 2-4 implanturi) sau o structură fixă dacă se pot insera minim 6 implanturi dentare.
- Extracția anumitor dinți și inserarea implanturilor, urmărindu-se stabilizarea ocluziei pe aceste implanturi și protejarea dinților rămași de forțele apărute la masticație, urmată de operații de chirurgie parodontală cu folosirea de substanțe regenerative (Emdogain).
Deci implanturile dentare sunt o soluție pentru toți pacienții cu boală parodontală indiferent de stadiul evoluției acesteia. Soluția aleasă se face în general funcție de nivelul de afectare și de posibilitățile financiare ale pacientului.