Care sunt cele mai bune, puternice sau rapide pastile calmante pentru durerile de dinți? Efectul medicamentelor antiinflamatoare (analgezice) diferă de la un caz la altul, fiecare persoană reacționează bine sau nu la anumite substanțe, nu este obligatoriu să fie cele mai puternice.

Lista medicamentele antiinflamatoare pentru dinți este deschisă de cele cu efect scăzut (în general) sunt cele din zona:

  • Aspirina... da, banala aspirină, la unii are efect
  • Paracetamolul (Panadol - la copii) este sigur pentru administrare și la gravide.

Lista medicamentele antiinflamatoare pentru dinți continua cu cele cu efect mediu, cele care în general au efectele cele mai bune și sunt cele mai folosite:

  • Ibuprofenul care este găsit sub multe denumiri comerciale în farmacii: Nurofen, Ibalgin, Advil, MIG, Rupan, Ibufen, doza zilnică maximă 800mg/zi, se evită administrarea la persoanele cardiace. Este cel mai folosit...
  • Ketoprofen (Ketonal, Ketoprofen) Algocalmin, Aulin, Flamexin funcție de fiecare pacient...

Lista antiinflamatorilor se termină cu cele puternice, care sunt recomandate doar după intervențiile de chirurgie orală sau preventiv după inserarea de implanturi dentare:

  • Tador, Celebrex, Arcoxia, Doreta.

Când durerea este pulsatilă (zvâcnește), gingia este roșie sau umflată, este nevoie să se administreze de urgență și antibiotice, iar cel mai important este să nu uiți că o programare la un dentist este necesară... ... programare stomatologică on-line.

Administrarea medicamentelor fără avizul unui medic se face pe propria răspundere. Recomandările de mai sus sunt orientative și trebuie luate ca atare.