Setarea unui router wireless pentru a funcționa internetul și conexiunea wireless în rețeaua UPC, RDS sau Telekom nu este ceva dificil de realizat, trebuie doar să urmezi niște pași și niște reguli de bază, pentru setări de finețe e alta discuție... dar nu sunt necesare pentru o utilizare normală.

Pentru a te autentifica în pagina de administrare a router-ului trebuie să ști adresa IP a acestuia, este scrisa pe cutie/carcasa sau dacă nu o poți afla urmând următorii pași de pe un calculator conectat:

Exista 2 tipuri de routere de internet: routere "simple" și routere wireless, ambele variante având variante pentru viteze de până în 100 Mbps sau peste de tipul Gigabite.

Cele mai utilizate routere pentru acasă la ora asta sunt routerele wireless, deci acestea sunt cele despre care o sa vorbesc, cele clasice/simple sunt pentru utilizare profesională, deci nu e cazul sa discutam aici.

La routerele wireless exista mai multe variante care se combină între ele:

La ora actuală internetul este ceva de care ai nevoie aproape tot timpul, deci ideea de a avea o rețea proprie acasă la care să te poți conecta cu toate dispozitivele în același timp este o necesitate. Sunt mai multe variante de rețea, functie de ce ai nevoie.

De ce ai nevoie? În primul rând de o conexiune la internet... de aici încolo începe rețeaua proprie.