WhatsApp Tricks - opțiuni mai puțin cunoscute

06 August 2017
Articol actualizat acum 11 luni
WhatsApp Tricks - opțiuni mai puțin cunoscute

Aplicația WhatsApp este poate cea mai cunoscută și folosită aplicație de mesagerie la ora actuală. Ca orice aplicație are multe opțiuni mai puțin cunoscute dar poate utile. 

Față de aplicația implicită de comunicare prin sms, aceasta folosește o conexiune internet și nu generează costuri suplimentare dacă ești într-o rețea în roaming plus că poți trimite atașate diferite fișiere. În continuare o lista cu diferite funcții care te pot ajuta să folosești WhatsApp și mai ușor.

1. Scurtătura pe ecranul principal pentru conversație cu o anumită persoană - ține apăsat câteva secunde pe conversația cu persoana care te interesează și alege din meniu (cele 3 puncte din dreapta sus...) "Add chat shortcut".

2. Menține o conversație permanent în prima poziție din lista de mesaje - ține apăsat câteva secunde pe conversația cu persoana care te interesează și alege "pin" (iconița care arată ca o pioneză..)

3. Taie sunetele de la notificări de o anumita persoană - ține apăsat câteva secunde pe conversația cu persoana care te interesează și alege "mute" (iconița cu un clopoțel tăiat...), poți alege 8 ore, 1 săptămână, 1 an, funcție de cât de rău te enervează sau freacă la melodie cu mesajele acel cineva.

4. Marchează un mesaj ca important - ține apăsat câteva secunde pe mesajul care te interesează și alege "Starred Messages" (iconița care arată ca o stea...); ulterior găsești mesajele importante în meniul "Starred Messages" (cele 3 puncte din dreapta sus...)

5. Dezactivează confirmarea că ai văzut mesajul - Settings / Account / Privacy / "Read receipts", așa nimeni nu va mai vedea că ai citit mesajul, dar nici tu când trimiți la alții.

6. Ce înseamnă "bifele" care apar după mesaje?

  • o "bifă" gri - mesajul a fost trimis, dar încă nu a ajuns.
  • 2 "bife" gri - mesajul a ajuns la destinatar.
  • 2 "bife" verzi - mesajul a fost citit.

7. Versiunea web a aplicației WhatsApp pe calculator folosind un browser este disponibila la adresa http://web.whatsapp.com , iar de aici sunt câțiva pași foarte simpli.
- din meniul aplicației de pe telefon (cele 3 puncte din dreapta sus...) alege WhatsApp Web și scanează cu camera telefonului codul QR care apare pe ecranul calculatorului.
- lasă telefonul conectat la internet și totul e funcțional.

Și tine minte ca WhatsApp este gratuit !! nu te lasă păcălit de mesajele primite cum că dacă nu faci ... o să ai de plătit un abonament