Spre finalul anului 2020 Facebook a început comasarea în aceeași platformă pentru serviciile de mesagerie oferite prin WhatsApp, Facebook Messenger și Instagram, astfel utilizatorii aplicațiilor putând trimite mesaje între cele trei servicii... la prima vedere un lucru bun, teoretic. 

Dar anul 2021 începe cu o "lovitură" pentru utilizatorii strict ai WhatsApp... începând cu 8 februarie 2021, datele utilizatorilor vor fi trimise către serverele Facebook și ulterior partenerilor acestora, chiar dacă nu ai cont Facebook, Instagram sau Messenger... despre ce date vorbim?

Cum poți trimite mesaje pe WhatsApp, Facebook Messenger sau Android Messages (SMS) de pe un calculator? Este foarte simplu, nu ai nevoie decât de un desktop sau laptop cu Windows sau Linux, un browser (ideal Chrome) și de o conexiune de internet activă pe telefon.

Mesaje pe WhatsApp de pe un calculator

Pentru a scrie și primi mesaje direct de pe un calculator folosind WhatsApp trebuie accesata interfața web pentru desktop a acestei aplicații care este disponibilă la adresa https://web.whatsapp.com .

Aplicația WhatsApp este poate cea mai cunoscută și folosită aplicație de mesagerie la ora actuală. Ca orice aplicație are multe opțiuni mai puțin cunoscute dar poate utile. 

Față de aplicația implicită de comunicare prin sms, aceasta folosește o conexiune internet și nu generează costuri suplimentare dacă ești într-o rețea în roaming plus că poți trimite atașate diferite fișiere. În continuare o lista cu diferite funcții care te pot ajuta să folosești WhatsApp și mai ușor.