Mergi la conţinutul principal
 • Tractare dinți incluși

  Dinții incluși sunt acei dinți care s-au dezvoltat normal, doar că au rămas blocați în os și nu își mai găsesc locul prin care să erupă... fie pentru că nu mia au loc fie pentru că s-au dezvoltat într-o poziție incorectă (înclinați sau complet orizontali).

  Problema poate apărea la orice dinte definitiv, dar cel mai des se întâlnește la nivelul caninilor, premolarilor și mai rar la nivelul incisivilor și molarilor inferiori. Cazul molarilor de minte este cu totul altul...

 • Tractare dinți înclinați sau migrați

  Tratamentele ortodontice nu sunt făcute doar în scop estetic la copii sau tineri, se fac pentru obținerea de spațiu sau corectarea poziției dinților înainte de inserarea unor implanturi dentare.

  Tractarea (distalizarea) dinților este o intervenție din zona tratamentelor ortodontice care se face de cele mai multe ori în zona laterală în urma pierderii molarului unu sau a premolarului 2 în urmă cu mulți ani.

 • Ortodonție

  Ce este ortodonția și cu ce se ocupă? Ce probleme stomatologice se pot rezolva sau la ce poate ajuta un tratament ortodontic? Care sunt etapele unui tratament ortodontic?

  Ortodonția este partea din stomatologie care se ocupă cu tratamentul defectelor de poziție a dinților. Aceste defecte pot fi minore care nu produc efecte vizibile în timp sau mari și care vor produce sigur probleme odată cu trecerea anilor. 

  Ce probleme se pot rezolva prin tratamente ortodontice?

 • Extracție dinte inclus

  Dinții incluși sunt acei dinți definitivi care s-au format, dezvoltat dar care nu au putut să erupă din lipsă de spațiu sau din cauza poziției / direcției incorecte de dezvoltare, și astfel au rămas blocați în os. Acești dinți se observă în majoritatea cazurilor doar pe o radiografie panoramică sau prin bombarea anormală a osului și a gingiei, situație foarte rar întâlnită. 

  Care sunt dinții care pot rămâne incluși?

 • Sinus lift

  Operația de sinus lift este o manoperă chirurgicală stomatologică de mică amploare complementară care presupune adiția de os la nivelul peretelui inferior al sinusului maxilar pentru a permite inserția unor implanturi dentare în cazul în care înălțimea osului natural nu este suficientă în zona premolar/molar superior.

 • Gingivectomie și gingivoplastie (remodelare gingivală)

  Gingivectomia și gingivoplastia sunt manopere chirurgicale de remodelarea gingivală asemănătoare dar au scopuri complet diferite și care se pot face separat sau împreună.

  Gingivectomia este o intervenție de mică chirurgie orală prin care se elimină zonele de gingie inflamate, afectate de boli parodontale prin formarea de pungi parodontale sau hiperplazii gingivale care acoperă zone din dinte și împiedică realizarea unor lucrări protetice.

 • Tratament bruxism

  Bruxismul afectează aproximativ 25% din populație și este o tulburare caracterizată prin scrâșnitul dinților noaptea în timpul somnului. Are ca efect în timp tocirea suprafețelor dentare cu apariția de zone de uzură, apariția leziunilor de colet, sensibilitate accentuată la stimuli termici și durere permanentă a musculaturii și a articulației temporo-mandibulare.

  Simptomele cele mai frecvente sunt:

 • Extracție dinte de lapte

  Dinții de lapte au un rol important în alimentația copilului, cât și în procesul de dezvoltare normală ulterioară a dinților definitivi și a oaselor maxilare.

  Din această cauză se recomandă păstrarea dinților de lapte până la înlocuirea lor cu dinții permanenți. Extracția prematură a acestora poate duce la anomalii de poziție a dinților definitivi, fiind nevoie de cele mai multe ori de tratamente ortodontice ulterioare.