Trasee de plimbare cu bicicletă în zona Azuga - Cabana Susai

25 Aprilie 2017
Articol actualizat acum 1 an
Trasee de plimbare cu bicicletă în zona Azuga - Cabana Susai

Din Azuga poți face plimbări cu bicicleta în familie ușurele, ture mai serioase, sau coborâri adevărate, în functie de ce vrei și ce iți place.

Pentru variatele de downhill "extrem", cea mai cunoscută variantă este urcarea cu telegondola până pe platou și de acolo la vale înapoi în Azuga pe 2 -3 trasee cu grade diferite de dificultate.

Pentru plimbările mai ușoare în familie chiar și cu copii se pleacă pe drumul forestier din stânga Hotelului "Azuga Ski & Bike Resort" (fostul "Nu ma uita"), și se merge pe drumul principal pe Valea Azugii, se trece pe lângă Păstrăvărie (prin dreapta) și se poate merge cale de aproximativ 16 km, până unde începe coborârea spre Brașov.

Traseul este frumos, multe locuri în care te poți opri sa faci o pauza, sa mânaci, sa faci poze. Drumul este destul de bine întreținut, cu piatra aruncată pe el, nu sunt zone periculoase, decât dacă piatra aruncată este proaspătă. Singura zona cu atenționare este zona Cabana Trifoiu, unde uneori câinii sunt pe drum. GPS traseu

Pentru ture ceva mai serioase destinația este cabana Susai. Aici se poate ajunge plecând pe același drum forestier pana la Păstrăvărie, de aici ai doua variante:

1. în continuare pe Valea Azugii pana la kilometru 13 și de aici stânga spre Susai iar din acest loc începe parte "frumoasa" a traseului pentru 2 kilometri pe un drum forestier cu multa piatră, de unde din nou stânga și se continua cu o urcare accentuata dar pe un drum mult mai bun pentru încă 2 kilometri.

La coborârea pe acest traseu atenție sporită pe zona cu piatră pe cei 2 kilometri mai abrupți !!

2. stânga pe Valea Limbășelului și ți drumul principal în sus pana la Susai. Drumul este destul de bun, nu are zone riscante, doar un sentiment de pustietate.

Cele doua variante se pot cupla intre ele, eu aș recomanda urcatul pe Valea Azugii și coborâtul pe Valea Limbășelului. GPS traseu