Trasee de plimbare cu bicicletă în zona Sinaia - Piatra Arsă

Din Sinaia poți să te plimbi cu bicicleta pe câteva variante foarte frumoase dar care necesită o condiție fizică bună.

1. Sinaia - Cota 1400, cu variata de întoarcere pe la Stâna Regală.

Drumul este foarte cunoscut, nu mai trebuie date detalii; dacă pleci din oraș, prima parte pana la unitatea de jandarmi, este destul de abrupta și ușor mai dificilă, dar dacă pleci de mai sus este ușoară.

Pentru întoarcere poți cobora pe același drum asfaltat, sau virezi stânga pe drumul spre Schitul Sf. Ana și mergi pe drumul forestier pana la Stana Regala, la singura intersecție faci stânga, la aceeasi intersecție care când vei veni o vei lua pe a treia varianta și vei ajunge la asfalt... Drumul forestier are zone proste și este circulat de mașini, care nu prea au grija ta...

2. Sinaia - Piatra Arsă, se pornește pe drumul spre Târgoviște, la kilometru 7 se face dreapta pana la Dichiu și de aici dreapta din nou... simplu....

Drumul este o urcare aproape continua, este asfaltat 99.99% în primi 7 kilometri este foarte denivelat (update iunie 2017 - drumul a fost asfaltat). Ulterior drumul este ok, probleme fiind cu lipsa balustradelor și unii șoferi care trec la limită. Dacă grupul este mai mare recomand sa faceți în așa fel încât mașinile sa fie obligate sa încetinească și ocolească... nu e frumos dar e sănătos.

Atenție la haine, poți avea variații mari de temperatură (22-30-11-26°C) !! Apa și mâncare, refil poți face de la Dichiu, mai ales la lichide, e foarte ok.

NU pleca la pe acest traseu singur !!

3. Sinaia - Bolboci - Peștera, se merge pe același traseu ca și spre Piatra Arsă pana la Dichiu, dar de aici ușor stânga și la vale relaxare până ala Bolboci.

La lacul Bolboci ai doua variante, pe la cabana și după pe drumul forestier (pământ) pana în coada lacului trecând prin Cheile Tătarului și retur de malul opus pe drumul de asfalt, sau direct pe drumul de asfalt pana la unirea cu drumul forestier. De aici pana la Peștera drumul este de pământ, și cinstit nu merita efortul.

Drumul de asfalt de pe malul lacului este o zona de urcare și un de coborâre, e ca o "cocoașă" cu o diferență de altitudine de 200 metri. Eu recomand la dus pe drumul forestier și la întors pe asfalt.

Atenție la haine, poți avea variații mari de temperatură (25-35-13°C) !! Apa și mâncare, refil poți face de la Dichiu

NU pleca la pe acest traseu singur !! Nu te speria de timp, la întoarcere faci sub jumătate din timpul de la dus.

4. Traseul de coborâre de la Cota 1400 care este marcat și amenajat, dar pe care noi nu l-am testat și nu pot zice mai multe despre el. Este doar pentru cei care vor să coboare extrem și care sunt echipați corespunzător.

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Alex Necula

alex_necula_stomatolog

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019