Terapie dentară - tratamente pe coroană și rădăcină

Tratamentele stomatologice de terapie dentară sunt probabil cele mai des cerute manopere stomatologice. Ce înseamnă "terapie dentară"? simplu: obturații (plombe) de orice volum și în orice zona a unui dinte, sau tratamente endodontice (scos de nerv).

Când trebuie făcută o obturație?
- când se observă puncte colorate (maro-negre) pe suprafețele dinților;
- când există locuri în care intră sau rămâne mâncare;
- când dintele este sensibil la dulce;
- când dintele este sensibil la rece;
- când apar leziuni (șanțuri) pe dinte în zona gingiei.

Pentru zona frontală și cea de colet (de lângă gingie) folosesc compozite foto-polimerizabile pentru o estetică superioară. Pentru zona laterală folosesc materiale cu elasticitate și rezistentă mecanică mare așa cum sunt cele din clasa cimenturilor ionomere de sticlă hibride. Sunt materiale rezistente și în volum mare, au un grad mare de protecție termică a nervului și oferă un rezultat estetic bun.

Când trebuie făcut tratament endodontic?
- când caria a evoluat până la nerv;
- când dintele este afectat de o infecție (abces);
- când durerile de dinți sunt puternice, continue și nu au un motiv.

Recomand cu caldura serviciile doctorului Alexandru Necula, care mi-a demonstrat ca vizitele la stomatolog pot fi si altfel decat costisitoare, dureroase si traumatizante. Ce-ar trebui sa stiti? Ca intelege durerile prin care trec pacientii sai si face tot posibilul sa le minimizeze, ca lucreaza precis si sigur, ca preturile interventiilor sunt mai mult decat rezonabile si ca rezultatele sunt exact asa cum ar trebui sa fie: impecabile, fara dureri si fara complicatii ulterioare. Ah, si sa nu uit: toate astea in timp ce face conversatie si reuseste sa te faca sa uiti ca esti intr-un cabinet stomatologic!

Alexandra Sovagau
plombe_dinti
13
Ani experiență
12.000
Manopere
99%
Succes
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Stomatolog Alexandru Necula

Alte informații

alexandru_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019