
Multă lume folosește parole slabe fie din comoditate, fie pentru că nu știe care sunt regulile care fac o parolă puternică, greu de nimerit sau intuit pentru cineva care vrea să acceseze ilegal un cont. Care sunt regulile de generare pentru o parolă bună, care să te protejeze pe internet?
Multă lume se plânge că internetul merge greu fie el pe telefon, prin wireless sau chiar pe un calculator conectat la o rețea pe cablu UTP. Care sunt cauzele posibile și ce poți să faci pentru a folosi internetul la maximum de viteza posibilă?
1. Pe telefon, folosind rețeaua 3G/4G sau superioară oferită de operator, viteza este influențată de:
Setarea unui router wireless pentru a funcționa internetul și conexiunea wireless în rețeaua UPC, RDS sau Telekom nu este ceva dificil de realizat, trebuie doar să urmezi niște pași și niște reguli de bază, pentru setări de finețe e alta discuție... dar nu sunt necesare pentru o utilizare normală.
Pentru a te autentifica în pagina de administrare a router-ului trebuie să ști adresa IP a acestuia, este scrisa pe cutie/carcasa sau dacă nu o poți afla urmând următorii pași de pe un calculator conectat:
Dacă pleci în vacanță sau în interes de serviciu trebuie să ai grijă la câteva reguli esențiale de securitate a informațiilor personale și confidențiale din dispozitivele mobile (smartphone, tabletă, laptop), pentru a fi ferit de incidente neplăcute:
Aflarea locului în timp real unde se găsește cineva din familie (părinte, copil, soț, soție) pe baza locației telefonului mobil este foarte simplă la ora aceasta, nu trebuie decât câteva setări făcute, o conexiune de date permanentă și localizarea GPS activă.
Există două variante: să ți se trimită locația sau să o vezi tu fără să trebuiască să o ceri... simplu nu?
Pentru trimiterea locației, nu mai trebuie făcut nimic, e suficient să folosești opțiunea disponibilă din Google Maps. Dacă vrei să vezi locația altui telefon din familie, mai e puțin de muncă.
Dacă nu folosești autentificarea în doi pași, conturile tale sunt destul de vulnerabile atacurilor hackerilor și oricând acestea pot fi compromise. Este bine să folosite o metodă de verificare a logării în doi pași dar dintre variantele existente fiecare are plusuri și minusuri. Care variantă de autentificare în doi pași (two steps authentication) e cea mai sigură și bună? Cod SMS, generator de cod (Google Authenticator), U2F Keys?
La ora aceasta internetul este o adunătură de informații, site-uri utile sau gunoi, știri sau pagini false, hackeri și alte specii de ciudați, magazine online, publicitate falsă... este o o lume minunată, utilă, dinamică dar și foarte periculoasă și înșelătoare. Care ar fi cele mai importante reguli de securitate pentru o navigare cât mai sigură în această lume pestriță?
Regulile cele mai importante de securitate în mediul online:
În general e bine să faci backup (copie de siguranță) la orice, deci și la pozele și filmulețele pe care le faci cu telefonul. E simplu, gratuit și nelimitat, trebuie doar să ai un cont de email Google sau Yahoo. Care sunt soluțiile cele mai bune?
1. Google Photo - serviciu oferit gratuit de BigG, nu trebuie să ai decât o adresă de email de Google, aplicația Google Photo instalată, setată și totul merge automat.
Cum poți să reduci traficul de internet mobil folosit inutil de telefon? Prin simpla limitare a accesului la internet a unor aplicații, dar care sunt opțiunile și aplicațiile care fac acest lucru ușor? Cum se folosește Google Datally sau opțiunea Data Saver din Chrome?
Schimbarea serverelor DNS folosite de un telefon mobil este o operațiune simplă care nu necesită multe cunoștințe și nici mult timp. Exista 2 soluții simple și rapide, cea mai ok este 1.1.1.1: Faster & Safer Internet oferită de CloudFlare.