Țăranii și meltenii au umplut și muntele... SEDENTARISTII

29 August 2018
Articol actualizat acum 1 an
Țăranii și meltenii au umplut și muntele... SEDENTARISTII

După ce au ocupat orașele, marea, mall-urile, terasele, magazinele... țăranii și meltenii au ajuns și în vârf de munte... chiar în vârf... la peste 2200 metri la Babele și Sfinx.

Acum că există asfalt și au aflat toți de el, drumul până la Piatra Arsă a devenit un chin pentru bicicliști, dar o bucurie pentru ăia care se duc până acolo cu mașinile... majoritatea habar nu au de bun simt, conduc ca niște cizme, parchează ca niște dobitoci... Mai există și specia cealaltă care stau la telecabină 2-3 ore ca să urce, și stau câte 2-3 ore la coadă ca să coboare tot cu telecabina... dar au fost la munte, e frumos... au mers mult pe jos ca să facă niște poze... au mers maxim 30 de minute, au mâncat ceva au băut o bere... dar e frumos rău la munte...

Ajung cu sutele în zona Piatra Arsă iar de acolo ca furnicuțele lipa-lipa în șir indian până la Babele și Sfinx... unde se urcă peste tot chiar dacă există semne clare că nu au voie să se urci pe acei bolovani... "Hai măi mai repede cu pozele că stau aici urcat și nu am voie.... Apasă pe butonul ăla din mijloc, și bagă xxxx ca să-l deblochezi... hai mai repede că nu am voie să mă urc aici" - urla unul în maieu și papuci urcat pe la jumătatea bolovanului care cică era Sfinxul.

Aruncă sticlele goale peste tot, cutii de bere sau suc, șervetele umede, hârtie igienică, tampoane intime, ambalaje de carton, coceni de porumb fiert... Dar așa măcar cei care vor să se spargă în figuri cu acțiunile voluntare de curățenie pe munte au ce să facă, o simbioză perfectă. Oricum nici ăștia nu sunt cu mult mai diferit ca primii, că adună oarecum doar ce vor, doar ce e proaspăt și foarte vizibil, nu tot pe unde trec, doar sa se umfle sacii și sa dea bine în pozele de grup pe care le fac mândrii la final împreună cu "prada".

La fel dacă nu mai rău este și pe Transfăgărășan și Transalpina, pe care se circula mai rău ca în centru la orele de vârf... muzică (în general manele) și grătare dacă au cum să se oprească cu mașina undeva.

Dacă mergi cu bicicleta când trec pe lângă tine fac glume proaste, asta dacă nu te împing puțin spre șanț, dacă mergi pe jos se uită la tine ciudat și fac glume, dacă ești cu mașina sigur îi încurci că te miști prea încet... sigur îi încurci cu ceva.

Avem o țară frumoasă, mare păcat că e și locuită... 

Așa cum un prieten striga la mașinile care treceau pe lângă noi când mergeam împreună la munte... SEDENTARISTILOR !!