Sigilarea șanțurilor și fosetelor dinților apăruți recent la copii

Sigilarea șanțurilor și fosetelor dinților la copii este o metodă de prevenire a cariei dentare la dinții permanenți și este bine sa se facă imediat după ce au erupt (molarii de 6 ani și 12 ani, dar și premolari în intervalul de vârsta 6 – 15 ani), la dinții de lapte este mai greu de făcut din cauza vârstei la care apar.

Pot fi sigilați doar dinții care nu prezintă carii dentare incipiente, doar după ce sunt curățați în prealabil prin periaj profesional dar nu se folosește deloc freza. Pentru sigilare se folosesc materiale/rășini compozite fluide de diferite nuanțe sau cimenturi ionomere de sticlă cu conținut ridicat de fluor.

Dinții sigilați trebuie controlați periodic!! pentru că nu se folosesc adezivi puternici și există posibilitatea desprinderii materialelor folosite, recomandarea fiind odată la 6 luni cel mult.

Sigilarea șanțurilor și fosetelor dinților este o metoda de prevenție recomandată tuturor copiilor, pentru a prevenii apariția cariilor de pe suprafețele ocluzale (cele pe care se mestecă), însă este obligatorie în următoarele cazuri:

  • copii cu carii multiple la nivelul dinților temporari;
  • copii cu nevoi speciale care nu își pot efectua corespunzător igiena orală;
  • copii care consuma cantități mari de dulciuri.
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Stomatolog Alexandru Necula

Alte informații

alexandru_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019