In cât timp este gata un dinte pe implant dentar?

O întrebare pe care mulți pacient care vor implanturi o au este în cât timp o să fie gata? în cât timp o să am dintele gata?

Operația de inserare a unui implant dentar durează în medie 30-45 minute... dar asta nu înseamna că este gata. Vindecarea durează între 30 și 90 de zile funcție de sistemul de implanturi dentare folosit, sau pana la 180 de zile minim dacă în zona în care se plasează implantul a fost nevoie de adiție de os sau sinus lift.

După perioada de vindecare începe perioada de încărcare protetică a implantului care durează între 14 până la 30 de zile funcție de sistemul de care este nevoie (coroană, punte, proteză pe sisteme speciale)

Pe perioada de vindecare în funcție de situația particulară a fiecărui caz, de zona în care este inserat implantul, pentru confortul psihic al pacientului, se pot realiza diferite tipuri de lucrări provizorii în primele 24-48 ore după etapa chirurgicală. Dacă implantul nu prezintă caracteristicile minime necesare nu se poate face încărcarea imediată cu o coroană provizorie și se poate opta doar pentru soluții provizorii care nu se sprijină direct pe implant.

Practic termenul în care un dinte pe implant este gata poate fi:
- folosind sistemul de implanturi dentare Neodent NeoPoros Acqua, care este gândit să permită încărcare imediată în cele mai multe cazuri, se poate să se realizeze o coroană provizorie în ziua operației sau în ziua următoare, iar coroana definitivă după minim 60-90 de zile;
- folosind sistemul de implanturi dentare Straumann Standard se poate face încărcare imediată doar dacă osul în care se inseră implantul prezintă anumite caracteristici stric necesare, iar coroana finală se poate realiza după minim 90 de zile;
- folosind sistemul de implanturi dentare Straumann Roxolid se poate realiza încărcare imediată doar dacă osul în care se inseră implantul prezintă anumite caracteristici stric necesare, iar coroana finală se poate realiza după minim 60 de zile la sistemul Roxolid SLA și 30 de zile la sistemul Roxolid SLActiv.

medicamente_urgenta

Si prietenii tăi merită să afle asta...

punte_implant
Punte sau implant?
implant
Care este cel mai bun implant?
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Mareșal Averescu 40 - Sector 1

Alte informații

Dr. Alexandru Necula

alex_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2018