De ce sunt dinți sensibili la rece, cald, dulce? - cauze și tratament

Toată lumea are episoade mai scurte sau mai lungi în care unul sau mai multi dinți sunt sensibili la rece, cald, dulce. Care sunt cauzele sensibilității dinților? Când sensibilitatea devine o urgență stomatologică?

1. Durere de mică intensitate care dispare în câteva zile - traumatism minor (lovitură sau alimente foarte dure).

2. Durere scurtă la dulce/rece pe un dinte - carie medie - e cazul sa te gândești la o programare la dentist.

3. Durere de durată produsă de dulce/rece pe un dinte - carie profundă - programare urgentă la dentist.

4. Durere la rece, cald sau dulce însoțită de sângerarea gingiei la spălatul pe dinți - tartru/piatră - o programare la dentist pentru un control și un detartraj fi binevenită.

5. Durere la rece, cald sau dulce fără sângerarea gingiei la spălatul pe dinți, dar cu gingii retrase - leziuni de colet - bruxism sau periaj incorect, periuță prea dură - o vizită la dentist nu ar fi o idee greșită.

6. Sensibilitate generalizată sau pe un număr mare de dinți, fără alte semne - folosirea sistemelor de albire în exces, periaj excesiv și în forță, atac acid de la alimentele consumate - o vizită la dentist e de avut în vedere.

7. Durere pulsatilă (zvâcnește) sau dinte foarte sensibil la mușcătură - infecție sau fractură dentară - urgență, mâine cel târziu la dentist, ideal cu o radiografie făcută.

Durerile de dinti pot fi foarte neplăcute sau pot fi costisitoare în timp, așa că cel mai bine este ca un control stomatologic să se facă în fiecare an.

dinti_senbili

Si prietenii tăi merită să afle asta...

carii colet
Ce sunt cariile de colet?
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Mareșal Averescu 40 - Sector 1

Alte informații

Dr. Alexandru Necula

Doctor Alexandru Necula
Rating: ★★★★★ (4,9 din 5)
Total votes:98 (46 reviews)
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2018