Ce este și cum se folosește corect ața dentară (dental floss)?

Cum se folosește corect ața dentară (dental floss)? Care este tehnică corect pentru a îndepărta placa dentara dintre dinți? În primul rând ai grijă că o să ajungi cu degetele în gură, asta înseamnă că trebuie să te speli pe mâini înainte... doar nu credeai că o sa-ți zic să ia grija să nu le muști?

1. Folosește suficientă ață dentară; rupe din cutie o lungime de aproximativ 50 cm (jumătate de metru, scrie corect), nu e mult, ai nevoie sa folosești o porțiune curată pentru fiecare dinte.

2. Înfășoară ața pe un deget (arătător sau mijlociu) de la o mana și capătul liber pe degetul de la cealaltă mână; fiecare poate folosi ce degete vrea.

3. Alunecă ușor intre dinți; introdu ușor ața intre doi dinți, cu grija de a nu lovi gingia dintre cei doi dinți.

4. Formează un "C"; trage ața pe dinte în asa fel încât să acopere toată suprafața dintelui la care periuța nu poate ajunge.

5. Raclează; trage ușor ața spre în sus/jos în așa fel încât să se frece de suprafața interdentară.

6. Derulează o porțiune mică de ață ca să folosești o porțiune curtă.

7. De doua ori în același spațiu; repetă mișcarea de la pasul 2 în același spațiu doar că pe dintele următor.

Dacă există dinți la care ața se agață sau se scămoșează, ține minte dintele și cel mai bine iți faci o programare la dentist, deoarece aceasta sunt semne că în acel loc apare o carie sau există un depozit de tartru dentar subgingival.

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Stomatolog Alexandru Necula

Alte informații

alexandru_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019