Sfaturi și recomandări stomatologice pentru copii


Când și ce trebuie făcut pentru dinții sănătoși și frumoși la copil?

Majoritatea copiilor au probleme dentare, atât la dinții de lapte dar din păcate uneori și la dinții definitivi. Care sunt cauzele problemelor și ce se poate face pentru evitarea lor? sunt întrebări pe care mulți părinți le au și pentru care caută răspuns fie căutând pe internet, fie când vin la dentist.

sfaturi_stomatologie

Care sunt semnele cariilor la copii?

Cariile, acele mici puncte negre pe care le vezi pe dinții celui mic, par mici, drăguțe, inofensive și nu par a trebui să fie luate în seamă deocamdată... din păcate este complet greșit. De ce?

Sigilarea șanțurilor și fosetelor dinților la copii

Sigilarea șanțurilor și fosetelor dinților la copii este o metodă de prevenire a cariei dentare la dinții permanenți și este bine sa se facă imediat după ce au erupt (molarii de 6 ani și 12 ani, dar și premolari în intervalul de vârsta 6 – 15 ani)

Vârsta la care apar dinții de lapte

Mai mulți părinți care vin cu copii la cabinet sunt interesați care este vârsta "normală" la care "trebuie" să iasă dinții de lapte celor mici? Nu există o vârstă "bătută în cuie" normală la către trebuie să epură dinții de lapte (deciduali), există o vârstă aproximativă

Vârsta la care se schimbă dinții la copii

Mai mulți părinți sau bunici care vin cu copii sau nepoții la cabinet sunt interesați care este vârsta "normală" la care "trebuie" să se schimbe dinții de lapte? Schimbarea dinților de lapte (dinți deciduali) sau mai corect înlocuirea cu cei definitivi este un proces care se desfășoară pe o perioada de 6-7 ani

Efectele suptului degetului asupra dinților copiilor

Suptul degetului sau a unui biberon de către copil este un fenomen care ține de instinctul natural al copilului de regulă pentru a obține o stare de calm și siguranță.

Care sunt dulciurile bune și dulciurile rele pentru dinți?

În general se consideră că dulciurile sunt periculoase pentru dinți, indiferent de vârstă, dar nu toate sunt la fel de rele. Care sunt dulciurile rele și care sunt dulciurile bune pentru dinți?

Tratamentele stomatologice în sarcină

Exista o idee veche și foarte des întâlnită cum ca femeile însărcinate nu pot merge la stomatolog. Nimic mai greșit. In perioada sarcinii creste riscul apariției sau evoluției cariilor dar și apariția gingiilor foarte sensibile și inflamate

citeste mai mult

Consumul de fluor și fluoroza dentară

Consumul unor cantități mari de fluor în timpul dezvoltării dinților, poate produce apariția fluorozei. Aceasta afecțiunea poate determina modificări de culoare (alb sau maro) sau pot apărea găuri la nivelul smalțului.

citeste mai mult

10 obiceiuri care sigur iți strică dinții

Care sunt cele mai nocive obiceiuri, alimente sau băuturi care te vor face sigur să ai nevoie de un dentist? colorează, atacă, fisurează, fracturează, cariază...

citeste mai mult

Cum să te speli corect pe dinți?

Spălatul pe dinți este o activitate plictisitoare dar pe care trebuie să o faci toată viața, de mic copil până când ramai fără nici un dinte în gură... scapi doar atunci când dinții tăi au ajuns să fie 2 proteze acrilice, alea de se scot seara și se pun în pahar, dar până și pe alea trebuie să le speli cu apă și săpun, deci până la urmă nu scapi niciodată.

citeste mai mult

Care sunt cauzele durerilor de dinti?

Durerile de dinți apar de cele mai multe ori exact în momentele cele mai nedorite... petreceri, concedii, în perioada sărbătorilor. Care sunt durerile de dinți, ce le cauzează și cât de urgent este?

citeste mai mult

Când trebuie scoși molari (măselele) de minte?

Molarii (măselele) de minte sunt mai ușor de extras, în general, atunci când pacientul este mai tânăr, deoarece rădăcinile lor nu sunt complet formate, osul este mai moale și exista mai puține riscuri pentru structurile vecine.

citeste mai mult


Doctor Alexandru Necula
Rating: ★★★★★ (4,9 din 5)
Total votes:63 (28 reviews)
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Bdul. Mareșal Averescu 40

  • Luni-Vineri: 09.30 - 20.00
  • Sâmbăta: 09.30-14.00

Dr. Alexandru Necula

alex_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj
Drepturile de autor asupra întregului conţinut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2017