Sfaturi și recomandări stomatologice pentru dinții copiilor

Majoritatea copiilor au probleme dentare, atât la dinții de lapte dar din păcate uneori și la dinții definitivi. Care sunt cauzele problemelor și ce se poate face pentru evitarea lor? sunt întrebări pe care mulți părinți le au și pentru care caută răspuns.

sfaturi_stomatologie
carii_copii

Care sunt semnele cariilor la dinții copiilor?

Cariile, acele mici puncte negre pe care le vezi pe dinții celui mic, par inofensive și nu par a trebui să fie luate în seamă... din păcate este complet greșit.

sigilare_santuri

Sigilarea șanțurilor și fosetelor dinților apăruți recent la copii

Sigilarea șanțurilor și fosetelor dinților la copii este o metodă de prevenire a cariei dentare la dinții permanenți și este bine sa se facă imediat după ce au erupt

igiena_dinti_copii

Cum se face igiena dinților la copii funcție de vârstă?

La fel ca și în cazul celor mari și la copii igiena dentară este importantă pentru a avea o dantură frumoasă și sănătoasă indiferent de vârstă.

dinti_copii

Care sunt efectele consumului de fluor și ce este fluoroza dentară?

Consumul unor cantități mari de fluor în timpul dezvoltării dinților, poate produce apariția fluorozei. Aceasta afecțiunea poate determina modificări de culoare (alb sau maro) sau pot apărea găuri la nivelul smalțului.

supt_deget

Care sunt efectele suptului degetului asupra dinților copiilor?

Suptul degetului sau a unui biberon de către copil este un fenomen care ține de instinctul natural al copilului de regulă pentru a obține o stare de calm și siguranță.

dinti_copii

La ce vârstă la care se schimbă dinții de lapte la copii?

Mai mulți părinți sau bunici care vin cu copii sau nepoții la cabinet sunt interesați care este vârsta normală la care trebuie să se schimbe dinții de lapte?

dinti_copii

Ce tratamente stomatologice se pot face în sarcină și când?

Care sunt tratamentele ce se pot face la gravide și în ce perioade ale sarcini? Care sunt recomandările stomatologice pentru mame în sarcină și după?

dinti_copii

Cum se menține igiena în timpul tratamentelor ortodontice?

Ce trebuie să eviți să faci cât porți aparatele ortodontice, cu ce se spală dinții, cum se curăță aparatele ortodontice (fixe sau mobile)?

dinti_copii

La ce vârstă apar dinții de lapte la copii?

Mai mulți părinți care vin cu copii la cabinet sunt interesați care este vârsta normală la care trebuie să iasă dinții de lapte celor mici?

dulciuri_copii

Care sunt dulciurile bune și dulciurile rele care strică dinții?

În general se consideră că dulciurile sunt periculoase pentru dinți, indiferent de vârstă, dar nu toate sunt la fel de rele. Care sunt dulciurile rele și care sunt dulciurile bune pentru dinți?

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Mareșal Averescu 40 - Sector 1

Alte informații

Dr. Alexandru Necula

alex_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019