Sfaturi și recomandări despre implanturile dentare

Este implantul dentar soluția cea mai bună de tratament la ora actuală? Ce este, care sunt etapele operație, doare, este respins de organism, este greu de întreținut un implant dentar? Care este cel mai bun implant? și multe alte întrebări legate de implanturile dentare...

sfaturi_stomatologie
cel_mai_bun_implant

Care este și cum alegi cel mai bun implant dentar?

La ora actuală la nivel mondial există câteva mii de producători de implanturi dentare, iar dintre aceștia câteva sute sunt prezenți și pe piața din România. Care ar fi criteriile pentru alegerea unui anumit sistem de implanturi dentare?

punte_vs_implant

Ce este mai bună, punte (lucrare) dentară sau coroană pe implant dentar?

O situație des întâlnita este absența unui singur dinte (cel mai des a primului molar) pentru care există cele doua soluții clare: o coroană pe implant sau o punte din trei elemente. Care e varianta cea mai corectă / bună / rentabilă / recomandată?

proteza_implant

Avantajele protezelor pe implanturi dentare

Protezele dentare acrilice clasice pentru majoritatea celor care le au nu sunt deloc plăcute sau perfecte dar sunt mai bune decât nimic. In schimb o proteză (suprastuctură) pe implanturi dentare oferă mult mai multe avantaje.

implant

De ce este recomandat să-ți pui implant dentar?

În ultimii ani soluțiile de tratament bazate pe implanturi dentare au început să fie din ce în ce mai des întâlnite și cerute de pacienți. Dar de ce este recomandat să-ți pui implant dentar și ce tip de implant dentar este cel mai bun?

implanturi_dentare

Care sunt etapele unui implant dentar?

Care sunt toate etapele pentru un succes la inserția unui implant dentar? Cât durează până e gata o coroană pe implant? Implantul dentar devine din ce în ce mai accesibil și mai des întâlnit ca variantă de tratament în stomatologia actuală.

straumann_roxolid

Care sunt avantajele implantului dentar Straumann Roxolid SLActive?

Implantul dentar Straumann Roxolid este un implant dezvoltat de compania elvețiană pentru a oferi o vindecare mai rapidă și mai puțin dureroasă. Cu acest sistem de implanturi perioada de vindecare a scăzut la 6-8 săptămâni, pentru cele cu suprafață SLA standard.

implant_straumann

10 mituri despre implantul dentar, implantul doare, se umflă, cade...?

Care sunt cele mai cunoscute și frecvente 10 mituri despre implanturile dentare în stomatologia modernă actuală? 1. Inserarea implantului dentar este una dintre cele mai dureroase proceduri stomatologice?

proteza_implant

In cât timp este gata un dinte pe implant dentar?

O întrebare pe care mulți pacient care vor implanturi o au este în cât timp o să fie gata? în cât timp o să am dintele gata?

avantaje_implant

Care sunt beneficiile și avantajele implantului dentar?

Lipsa unuia sau a mai multor dinti are în general mai multe variante posibile de tratament. Care sunt avantajele implanturilor dentare? 1. Similar dintelui natural - implantul dentar arată, se simte și funcționează ca un dinte natural.

implanturi_diabet

Se pot pune implanturi dentare la pacienții diabetici?

Acum mai bine de 10 ani când eram în facultate învățasem că la pacienții diabetici soluțiile de tratament cu implanturi dentare sunt un eșec. Între timp lucrurile s-au schimbat radical, și da, se pot pune implanturi la persoane cu diabet cu o rată de succes extraordinară.

implant_straumann

Sistemul de implanturi dentare Straumann Standard & Roxolid

Având o istorie de mai mult de jumătate de secol, Straumann s-a făcut remarcată și a devenit un lider în domeniul implantului dentar la nivel mondial. Reputația companiei este una care se bazează pe inovațiile aduse restructurării dentare și pe rezultatele clinice.

implant_parodontoza

Se pot pune implanturi dentare dacă ai parodontoză?

Se pot pune implanturi la pacienții care suferă de parodontoză? Răspuns: Da. Indiferent de stadiul de evoluție al bolii parodontale, de pot pune implanturi dentare cu o rată de succes asemănătoare cu a pacienților sănătoși.

complicatii_implant

Care sunt complicațiile implanturilor și cum se poate pierde un implant?

În general la majoritatea pacienților nu apar probleme importante în timpul operației de inserare a unui implant dentar, în primele ore sau zile postoperatorii, poate numai după mai multi ani. Care sunt posibilele complicații mai mici sau mai mari care pot apărea la un implant dentar și ce poate duce la pierderea definitivă a unui implant dentar?

implant_igiena

Cum se face corect igiena corectă la implanturile dentare?

Igiena pentru un implant dentar și pentru o coroană pe implant nu este greu de făcut, doar că trebuie poate puțin mai multă atenție și ceva mai mult timp dedicat decât în cazul unui periaj dentar normal pentru dinții naturali.

sinus_lift

Ce este operația de sinus lift și când trebuie făcută?

Operația de sinus lift este o manoperă chirurgicală stomatologică care presupune adiția de masă osoasă la nivelul peretelui inferior al sinusului maxilar pentru a permite inserția unor implanturi dentare.

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Mareșal Averescu 40 - Sector 1

Alte informații

Dr. Alexandru Necula

alex_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019