Sfaturi și recomandări pentru dinți sănătoși, curați și frumoși

Ce poți să faci pentru a avea dinții cât mai sănătoși, curați și frumoși? Ce poți face singur pentru dinții tăi și ce poate face dentistul pentru ei? Care sunt variantele reale sau false despre cum poți să-ți albești dinții? Care sunt variantele periculoase pentru dinți?

dinti_frumosi
dinti_colorati

Ce alimente, băuturi sau obiceiuri colorează (pătează) dinții?

Unele mâncăruri favorizează îngălbenirea sau colorarea dinților. Care sunt cele mai frecvente alimente, băuturi și obiceiuri care pot produce îngălbenirea, colorarea sau pătarea dinților?

periuta_electrica

De ce să folosești o periuță electrică și nu o periuță manuală?

Care sunt avantajele periuței de dinți electrice față de periuța manuală? De ce este este mai bună?

zirconiu

Care sunt avantajele coroanelor de ceramică pe suport de zirconiu?

Coroanele de ceramică pe suport zirconiu oferă estetică și rezistență, îndeplinind cele mai înalte cerințe estetice și de rezistență ale pacientului deoarece se poate realiza o lucrare protetica fixă estetică, rezistentă și fără suport metalic.

obiceiuri_dinti

10 obiceiuri care sigur iți strică dinții

Care sunt cele mai nocive obiceiuri, alimente sau băuturi care te vor face sigur să ai nevoie de un dentist? colorează, atacă, fisurează, fracturează, cariază...

obiceiuri_dinti

Ce să nu faci cu dinții? Greșeli frecvente în igiena dinților

Care sunt cele mai dese greșeli (mituri) pe care le poți face în igiena dentară a dinților:

MANIAC_IGIENA

Cum să devii un adevărat maniac în curățarea și îngrijirea dinților?

Cum poți deveni un adevărat maniac în igiena dentara? Ce și cum să faci pentru a avea cei mai curați și frumoși dinți?

albire_dinti

Variante tratamente de albire dentară - avantaje și dezavantaje

Albirea dinților este o manoperă stomatologică destul de des întâlnită și folosită pentru îndepărtarea colorațiilor de pe suprafețele dinților, apărute în urma alimentelor, băuturilor și al altor obiceiuri.

airflow

Tratament de albire dentară sau curățare cu airflow?

Vrei să iți albești dinții, să scapi de culoarea galbenă care a a apărut de la țigări și cafea? Ce să alegi? Să îți faci o albire dentară sau o curățare cu sistemul airflow (profijet)? Care variantă este mai bună?

valea_prahovei

Sfaturi pentru evitarea colorării sau pătarea dinților

Suprafața dinților se pătează foarte ușor de la multe obiceiuri, băuturi sau alimente consumate. Cum evitam colorarea sau pătarea dinților? Cum poți totuși să te bucuri de ele dar în același timp să iți păstrezi și dinții albi?

air_flow

Detartraj cu ultrasunete sau curățare cu airflow?

Care e diferența între detartrajul cu ultrasunete și curățarea dinților cu sistemul airflow (profijet)? Ce poate și ce nu poate face fiecare?

respiratie_imputita

Ce alimente, băuturi sau obiceiuri produc respirație mirositoare?

Respirația urât mirositoare (halitoza) este una dinte cele mai neplăcute afecțiuni, pentru că nu afectează doar igiena locală dar afectează și relațiile personale.

pasta_dinti

Care este și cum alegem cea mai bună pastă de dinți?

Când tubul de la pastă de dinți e complet stors, apare întrebarea ce să-mi iau acu? Să fie aceeași ca cea care s-a terminat sau să fie una nouă? Ce să conțină?

alimente_periculoase

Care sunt cele mai periculoase alimente și băuturi pentru dinți?

Toată lumea știe că zaharul și dulciurile sunt periculoase pentru dinți, dar și alimentele acide sunt foarte periculoase pentru smalțul dinților, în timp ce cele bazice (alcaline) ar fi cele benefice cu efect anti-carie.

carii_colet

Care sunt cauzele cariilor sau leziunile de colet (de lângă gingie)

Cariile sau leziunile de colet, sau altfel spus acele pete sau șanțuri apărute pe dinți lângă gingie, de la ce apar, de ce sunt atât de sensibile și cum se tratează?

guma_mestecat

Este bună guma de mestecat pentru dinți?

Guma de mestecat, o găsim pretutindeni, de la cel mai mic butic din colțul străzii până la cele mai mari supermarketuri, dar și lipită peste tot...

detartraj

Detartrajul cu ultrasunete este periculos pentru dinți?

Detartrajul cu ultrasunete este periculos pentru dinți? Doare foarte tare, sparge dinții, distruge smalțul, sparge plombele și ceramica, dinții o să se miște după... mituri.

ata_dinti

Ce este și cum se folosește corect ața dentară (dental floss)?

Cum se folosește corect ața dentară (dental floss)? Care este tehnică corect pentru a îndepărta placa dentara dintre dinți?

zambet_sexy

Cum să ai dinții mai albi, mai frumoși și un zâmbet sexy?

Pentru majoritatea femeilor un zâmbet frumos este foarte important alături de un machiaj reușit și o ținută care să le avantajeze. 

detartraj

De ce să faci detartraj cu ultrasunete și periaj profesional anual?

Ce este detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional? Pentru ce este bun? Strică dinții? Cât de des trebuie făcut?

dulciuri

Care sunt dulciurile bune și dulciurile rele care strică dinții?

În general se consideră că dulciurile sunt periculoase pentru dinți, indiferent de vârstă, dar nu toate sunt la fel de rele. Care sunt dulciurile rele și care sunt dulciurile bune pentru dinți?

dus_bucal

Ce este dușul bucal, cum se folosește și la ce este util irigatorul oral?

Ce este dușul bucal, cum se folosește și la ce este util? Ce poate face dușul bucal pentru igiena dinților tăi?

dinti_fumat

Care sunt efectele fumatului asupra dinților și gingiilor?

Fumatul este un obicei vicios, care are efecte negative și neplăcute asupra întregului organism, așa cum o să-ți spună toți doctorii, dar aici noi vorbim de dinți și de cavitatea bucală (dinți, buze, limbă, gingii).

dinti_fumat

Cum îți albești singură dinții acasă?

Internetul este plin de variante și sfaturi care să te ajute să îți albești dinții acasă, dar care sunt variantele sigure? Cum poți să-ți albești dinții acasă în siguranță?

fatete_dentare

Care sunt avantajele și dezavantajele fațetelor dentare?

Ce sunt fațetele dentare și care sunt avantajele și dezavantajele fațetelor dentare? Când se pot pune fațete și când nu se mai pot pune fațete dentare și trebuie făcute coroane?

spalat_dinti

Cu ce, cât și cum să te speli corect pe dinți?

Cum și cât trebuie să te speli corect pe dinți? Ce pastă de dinți și periuță să folosești, care sunt mișcările corecte?

dinti_albi

Cum poți avea dinții albi prin metode naturale... mit sau realitate?

Internetul este plin de metode, sfaturi, recomandări, tratamente naturiste pentru albirea dinților... lămâie, oțet, bicarbonat, cocos, căpșuni, sare, argilă.... nu zic că unele nu pot avea efect și nu sunt periculoase pentru dinți, dar majoritatea sunt niște idioțenii majore

albire_dinti

Ce este și cum se face albirea dinților?

Care sunt diferențele între diferite tratamente de albire? Gutiere cu gel de albire folosite acasă sau albire în cabinet cu lampă dedicată?

halena

Ce produce respirația urât mirositoare? De la ce miroase gura?

Respirația urât mirositoare (halena bucală / halitoza) apare aproape la toată lumea; poate fi permanentă (cronică) sau doar în anumite momente, după anumite alimente.

apa_gura

Ce apă de gură să folosești și cum se folosește apa de gură?

Ce este apa de gură, ce substanțe conțin cele medicamentoase, cum se folosește corect și la ce e bună și utilă?

sucuri

Ce băuturi colorează sau strică dinții la copii sau adulți?

Unele băuturi pot fi bune pentru dinți altele doar îi colorează sau pătează, iar unele dintre ele pot chiar să distrugă dinții dacă sunt consumate în exces.

air_flow

Avantajele sistemului airflow (profi-jet)

Care sunt avantajele unei ședințe de curățare a dinților folosind sistemul airflow? Ce este sistemul airflow și cum acționează? Care sunt efectele sistemului airflow?

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Bulevardul Averescu 40 - Sector 1

Alte informații

alexandru_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019