Mergi la conţinutul principal
Care este echivalența cauciucurilor de bicicletă 26", 27,5", 29", 700c? Care este echivalența cauciucurilor de bicicletă 26", 27,5", 29", 700c?
Vrei să iți schimbi anvelopele de la bicicletă, ai nevoie de camere noi sau alte jante pentru bicicletă, iar ce ai tu și ce găsești în magazine nu seamănă? "Există o explicație"... În funcție de producător, sau mai bine spus de piața pentru care sunt produse cauciucurile, camerele, jantele, aceleași dimensiune este altfel exprimată.

Mai jos este o lista cu corespondențele dintre diferite variante de pe piață:
Cum se setează diametru (valoarea) pentru roată la ciclocomputer? Cum se setează diametru (valoarea) pentru roată la ciclocomputer?
Ai un ciclocomputer pe care vrei sa-l setezi și nu ști care este valoarea pe care trebuie sa o introduci la diametru (acea valoare din 4 cifre)? Este o operație ușoară, care se poate rezolva prin mai multe metode ușoare și rapide.:

Varianta 1: Folosești manualul cu care a venit ciclocomputerul... ușor de zis, greu de găsit.
Cum te pregătești pentru mers cu bicicleta iarna? Cum te pregătești pentru mers cu bicicleta iarna?
Cum te pregătești tu și bicicleta ta ca să mergeți afară indiferent de temperatură? ... în nici un caz să nu mergi pe strada dacă e zăpadă și polei.
Care sunt regulile de circulație cu bicicletă pe înțelesul oricui? Care sunt regulile de circulație cu bicicletă pe înțelesul oricui?
Dacă ești șofer, în mod normal ar fi foarte ușor sa ști regulile de circulație cu bicicleta, dar cum mulți bicicliști nu sunt și șoferi, să vedem ce și cum pe înțelesul tuturor... Lista e făcută pe baza legislației în vigoare. 

Dotare obligatori bicicletă/biciclist:
Echivalență "grup-seturi" SRAM, Shimano, Campagnolo Echivalență "grup-seturi" SRAM, Shimano, Campagnolo
Unul dintre cele mai populare subiecte de discuție în lumea ciclismului amator este "ce group-set aleg?". Grup-seturile sunt împărțite în două branduri importante, fiecare oferind mai multe nivele de performață și preț.
Cum și cu ce se curăță/spală bicicleta, și cum se unge lanțul? Cum și cu ce se curăță/spală bicicleta, și cum se unge lanțul?
Să ai o bicicletă pe care să o menții curată și unsă nu este o treabă foarte grea, dar ai nevoie de ceva timp pe care să-l aloci special pentru asta după fiecare tură sau cu regularitate.
Cum alegi tipul de cauciuc pentru bicicletă? Cum alegi tipul de cauciuc pentru bicicletă?
Când vrei să-ți schimbi cauciucurile de la bicicletă, poți avea o problemă dacă nu ști ce tip ce cauciuc îți trebuie... există multe variante, dar care este cea de care ai nevoie?

Categoriile importante de cauciucuri pentru bicicletă sunt: șosea, commuter (sau navetist cum se zicea pe vremuri...) ciclocros, cross country, downhill și bmx.. funcție de unde te dai cu bicla, e nevoie să alegi o categorie sau două.
Cum se alege corect dimensiunea și se reglează o cască de bicicletă? Cum se alege corect dimensiunea și se reglează o cască de bicicletă?
Casca este un accesoriu important și pe care eu îl consider obligatoriu la orice ieșire pe care o fac pe bicicletă oricât de scurtă este. În alegerea și folosirea ei e nevoie să ști câteva lucruri simple dar care pot face diferența la nevoie.
Care e mărime corectă pentru un cadru de bicicletă comod? Care e mărime corectă pentru un cadru de bicicletă comod?
Vrei să iți iei o bicicleta și nu ști care ar fi dimensiunea care ți se potrivește? Teoretic e o chestie simplă dar în realitate e mai complicat. Cea mai bună recomandare ar fi să te duci la un magazin care vinde biciclete, nu la un supermarket și sa discuți; dar cel mai important este să testezi câteva modele sau dimensiuni.

În linii mari recomandarea pentru dimensiune cadrelor de bicicletă este cam așa:
Cum se reglează poziția corectă și comodă pe bicicletă cursieră sau mtb? Cum se reglează poziția corectă și comodă pe bicicletă cursieră sau mtb?
Dacă vrei să mergi cu bicicletă mai mult de o tură prin parc ar trebui să ști care sunt regulile de bază pentru reglarea poziției pe bicicletă.