Sfaturi, recomandări pentru cei care merg cu bicicleta

Sfaturi, reguli, legi și recomandări pentru cei care merg cu bicicleta în oraș sau la munte. Cum se întreține o bicicletă, cum se curăță, cum se reglează... ce reguli trebuie respectate, sfaturi cumpărare piese și accesorii

bicicleta
ciclocomputer

Cum se setează diametru (valoarea) pentru roată la ciclocomputer?

Ai un ciclocomputer pe care vrei sa-l setezi și nu ști care este valoarea pe care trebuie sa o introduci la diametru (acea valoare din 4 cifre)? Este o operație ușoară, care se poate rezolva prin mai multe metode ușoare și rapide

dimensiune_cadru

Cum se reglează poziția corectă și comodă pe bicicletă cursieră sau mtb?

Dacă vrei să mergi cu bicicletă mai mult de o tură prin parc ar trebui să ști care sunt regulile de bază pentru reglarea poziției pe bicicletă.

sram_shimano

Echivalență "grup-seturi" SRAM, Shimano

Unul dintre cele mai populare subiecte de discuție în lumea ciclismului amator este "ce group-set aleg?". Grup-seturile sunt împărțite în două branduri importante, fiecare oferind mai multe nivele de performață și preț.

casca_bicicleta

Cum se alege corect dimensiunea și se reglează o cască de bicicletă?

Casca este un accesoriu important și pe care eu îl consider obligatoriu la orice ieșire pe care o fac pe bicicletă oricât de scurtă este. În alegerea și folosirea ei e nevoie să ști câteva lucruri simple dar care pot face diferența la nevoie.

curatat_lant

Cum și cu ce se curăță/spală bicicleta, și cum se unge lanțul?

Să ai o bicicletă pe care să o menții curată și unsă nu este o treabă foarte grea, dar ai nevoie de ceva timp pe care să-l aloci special pentru asta după fiecare tură sau cu regularitate.

franare_bicicleta

Cum se frânează în siguranță când mergi cu bicicleta?

Orice lucru care merge trebuie să se și oprească... în cazul asta cât mai întreg cu putință; cum se frânează în siguranță la bicicletă în funcție de teren?

echivalenta_roti

Care este echivalență între dimensiunile roților 26", 27,5", 29", 700c?

Vrei să iți schimbi cauciucurile, ai nevoie de camere noi sau alte jante pentru bicicletă, iar ce ai tu și ce găsești în magazine nu seamănă? "Există o explicație"... În funcție de producător, sau mai bine spus de piața pentru care sunt produse cauciucurile, camerele, jantele, aceleași dimensiune este altfel exprimată.

bagaj_bicicleta

Ce să le iei cu tine în bagaj când mergi cu bicicleta?

Eu consider obligatoriu la orice ieșire cu bicicleta, oricât de scurtă este, casca, ochelarii de protecție (doar protecție sau și de soare) și un telefon.

siguranta_bicicleta

Recomandări pentru siguranța pe bicicletă

Casca este el mai important lucru pentru ca orice drum sau plimbare cu bicicleta să se termine cu bine, dar nu este suficientă.

dimensiune_cadru

Care e mărime corectă pentru un cadru de bicicletă comod?

Vrei să iți iei o bicicleta și nu ști care ar fi dimensiunea care ți se potrivește? Teoretic e o chestie simplă dar în realitate e mai complicat. Cea mai bună recomandare ar fi să te duci la un magazin care vinde biciclete, nu la un supermarket și sa discuți; dar cel mai important este să testezi câteva modele sau dimensiuni.

iarna_bicicleta

Cum te pregătești pentru mers cu bicicleta iarna?

Cum te pregătești tu și bicicleta ta ca să mergeți afară indiferent de temperatură? ... în nici un caz să nu mergi pe strada dacă e zăpadă și polei.

reguli_bicicleta

Care sunt regulile de circulație cu bicicleta pe înțelesul oricui?

Dacă ești șofer, în mod normal ar fi foarte ușor sa ști regulile de circulație cu bicicleta, dar cum mulți bicicliști nu sunt și șoferi, să vedem ce și cum pe înțelesul tuturor... 

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Alex Necula

alex_necula_stomatolog

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019