Acum mai bine de 15 ani când eram în facultate învățasem că la pacienții diabetici soluțiile de tratament bazate pe implanturi dentare sunt un eșec. Între timp lucrurile s-au schimbat radical, și da, se pot pune implanturi la persoane cu diabet cu o rată de succes extraordinar de mare de succes.

Care sunt riscurile unei intervenții la un pacient diabetic?

Implant dentar și coroană pe implant sau o punte din trei elemente? Ce este recomandat dacă ai un singur dinte lipsă?

O situație des întâlnita este absența unui singur dinte (cel mai des a primului molar) pentru care există cele doua soluții clare: o coroană pe implant sau o punte din trei elemente. Care e varianta cea mai corectă / bună / rentabilă / recomandată?

Folosirea implantului dentar în stomatologia modernă pentru tratamentul edentaților dentare a devenit un tratament standard, foarte folosit, dar care sunt contraindicațiile relative și care sunt cele absolute? când nu se poate pune un implant dentar sau se poate pune doar cu intervenții suplimentare?

Cauzele care încurcă inserarea unui implant (nu sunt absolute, uneori necesită intervenții suplimentare):

O întrebare pe care mulți pacient care vor implanturi o au este în cât timp o să fie gata? în cât timp o să am dintele gata?

Operația de inserare a unui implant dentar durează în medie 30-45 minute... dar asta nu înseamna că este gata. Vindecarea durează între 30 și 90 de zile funcție de sistemul de implanturi dentare Straumann, sau pana la 180 de zile minim dacă în zona în care se plasează implantul a fost nevoie de adiție de os sau sinus lift... la sistemele mai ieftine disponibile pe piață, perioada de vindecare poate fi mult mai mare decât în cazul celor premium.