Mergi la conţinutul principal
Medicamente de urgență pentru durerea de dinți și umflături (abcese) Medicamente de urgență pentru durerea de dinți și umflături (abcese)
Care sunt medicamentele de urgență (antibiotice, calmante, antiinflamatorii) care calmează durerea de dinți și dezumflă abcesele de pe gingie sau de la dinți? Durerile de dinți și umflăturile de măsele apar în cele mai neplăcute și nedorite momente...

O listă cu cele mai cunoscute și folosite antiinflamatorii (anti-durere), într-o ordine crescătoare a "puterii", primele 3 se eliberează fără rețetă:
Cele mai bune pastile antiinflamatoare pentru durerile de dinți Cele mai bune pastile antiinflamatoare pentru durerile de dinți
Care sunt cele mai bune și puternice pastile cu efect calmant (analgezice) pentru durerile de dinți? Medicamentele cu efecte antiinflamatorii pentru durerile de măsele sunt de la unele slabe la unele puternice (efectul diferă de la un caz la altul, fiecare reacționează bine sau nu la anumite substanțe).

Medicamentele antiinflamatorii cu efect scăzut sunt cele din zona:
Cele mai bune și puternice antibiotice pentru infecțiile dentare Cele mai bune și puternice antibiotice pentru infecțiile dentare
Care sunt cele mai bune, puternice, rapide și eficiente antibiotice care acționează în cazul infecțiilor sau umflăturilor (abceselor dentare) apărute pe gingii sau la baza dinților? Care sunt antibioticele cu care poți să scapi de abcesele de la măsele? Câte zile trebuie luate antibioticele pentru a avea efect și a nu apare rezistență ulterioară?
La ce vârstă apar dinții de lapte la copil (bebeluș)? La ce vârstă apar dinții de lapte la copil (bebeluș)?
Mai mulți părinți care vin cu copii la cabinet sunt interesați care este vârsta normală la care trebuie să iasă dinții de lapte la bebeluși sau la copii mici?

Nu există o vârstă bătută în cuie normală la către trebuie să erupă dinții de lapte (deciduali), există o vârstă aproximativă sau medie, cu o marjă de eroare de plus/minus 1-2 luni pentru fiecare dinte în parte, iar o altă regulă importantă este apariția lor simetrică stânga/dreapta la un interval de aproximativ o lună.
Cele mai bune pastile pentru infecții sau dureri de dinți Cele mai bune pastile pentru infecții sau dureri de dinți
Majoritatea durerilor de dinți sunt tratate cu pastile, medicamente, leacuri băbești și dacă nimic nu mai are efect se ajunge într-un final de stomatolog. Dar care sunt cele mai bune pastile pentru durerea de dinți?

Durerile de dinți sunt date de evoluția cariilor în profunzime iar odată cu apropierea de nerv, durerile devin din ce în ce mai puternice și mai dese, și atunci este nevoie de antiinflamatorii.
Care sunt etapele unui implant dentar și cât durează? Care sunt etapele unui implant dentar și cât durează?
Care sunt toate etapele pentru un succes la inserția unui implant dentar? Cât durează până e gata o coroană pe implant? Implantul dentar devine din ce în ce mai accesibil și mai des întâlnit ca variantă de tratament în stomatologia actuală.
Ce este alveolita uscată sau umedă post extracțională și care este tratamentul? Ce este alveolita uscată sau umedă post extracțională și care este tratamentul?
Care sunt cauzele apariției alveolitei (inflamația osului) uscate sau umede postextracționale și cum se poate trata alveolita apărută după o extracție dentară? vorbim aici de acea durere intensă care apare la minim 2-3 zile după extracția stomatologică a unui dinte.
Punte (lucrare) sau implant? Care este soluția pentru un dinte lipsă? Punte (lucrare) sau implant? Care este soluția pentru un dinte lipsă?
Implant dentar și coroană pe implant sau o punte din trei elemente? Ce este recomandat dacă ai un singur dinte lipsă?

O situație des întâlnita este absența unui singur dinte (cel mai des a primului molar) pentru care există cele doua soluții clare: o coroană pe implant sau o punte din trei elemente. Care e varianta cea mai corectă / bună / rentabilă / recomandată?
Scrâșnitul dinților noaptea (bruxismul), ce este și cum se tratează? Scrâșnitul dinților noaptea (bruxismul), ce este și cum se tratează?
Ce este bruxismul (scrâșnitul sau scârțâitul din dinți în timpul somnului), care sunt semnele, cauzele și cum se tratează (cu gutieră de bruxism)?
Cauzele și tratamentul abcesului dentar (umflătură dinți) Cauzele și tratamentul abcesului dentar (umflătură dinți)
Care sunt semnele și tratamentul abceselor (umflături pline de puroi) dentare gingivale și periodontale (osoase)? De la ce se umflă gingiile de lângă dinți și ce e de făcut? Care sunt cauzele apariției umflăturilor pline de puroi?

Abcesele dentare sunt zone localizate formate de acumularea de celule moarte care eliberează diferite enzime. Aceste enzime produc la rândul lor degradarea țesuturilor locale și astfel apare un lichid care este este cunoscut ca "puroi".