Problemele stomatologice care apar la gravide, în timpul sarcinii, dar si pentru proaspetele mămici, pot fi de cele mai multe ori evitate cu puțină grijă și puțin timp alocat zilnic doar pentru ele.

La multe gravide apar probleme la nivelul dinților și a gingiilor dar aceste probleme nu sunt date de sarcină în sine, cât cel mai des au cu totul alte cauze... singurele schimbări legate de sarcină, sunt date de schimbările hormonale apărute și nu sunt foarte des întâlnite, acestea produc doar mici probleme, dar asociate cu vomitatul și lipsa de igiena devin foarte evidente..

Care sunt tratamentele ce se pot face la gravide și în ce perioade ale sarcini? Care sunt recomandările stomatologice pentru mame în sarcină și după?

Există o idee veche și foarte des întâlnită cum ca femeile însărcinate nu pot merge la stomatolog. Nimic mai greșit. In perioada sarcinii creste riscul apariției sau evoluției cariilor dar și apariția gingiilor foarte sensibile și inflamate, iar din acest motiv vizitele la dentist e recomandat sa fie chiar mai dese în perioada sarcinii.

In primul trimestru de sarcină: