Mergi la conţinutul principal

Proteză acrilică

transparent
Proteză acrilică parțială sau totală - sisteme speciale pe implanturi
transparent

Proteza acrilica este metoda convenționala de protezare în cazul edentației totale. Aceste proteze au rolul de a reda parțial funcționalitatea și complet aspectul estetic, fiind o soluție pentru îmbunatățirea calității vieții pacienților care au pierdut dinții naturali.

Proteza totala convențională este realizată dintr-o bază acrilica dura roz, și un set complet de dinți falși, din material acrilic sau ceramică. Protezarea oferă beneficii multiple: pacienții pot mesteca mult mai bine și alimente mai diverse, se îmbunătățește fonația, proteza reprezintă un suport pentru buze și obraji, eliminând efectul specific de îmbătrânire al pacienților fără dinți, și redă încrederea și zâmbetul pacienților.

În general protezele dentare se mișcă, alunecă și cad, dar aceste lucruri trebuie afirmate la timpul trecut. Proteza dentară totală cu sprijin pe dinți sau implanturi reprezintă vârful tehnologiei în proteze.

Modelele vechi de protezele dentare se bazau exclusiv pe succiune și/sau pe croșete pentru a le păstra în același loc iar studiile au arătat ca mestecatul cu protezele noi este dificil la început. În cazul protezei totale acrilice cu sprijin pe dinți sau implanturi dentare se folosesc cel putin 2 dinți (dacă mai sunt restanți pe arcada) sau 2 implanturi dentare la care se atașează sisteme speciale sub forma de bilă sau bară, astfel stabilizând proteza.

UPDATE 20 NOIEMBRIE 2020: Dată fiind situația epidemiologică generată de creșterea alarmantă și continuă a numărului de infecții cu SARS-CoV-2 / COVID-19, NU se mai fac programării decât pentru urgențe majore ale pacienților existenți sau a familiilor acestora, urgențe care nu pot fi ținute în limite decente cu antiinflamatoare sau antibiotice. Programările făcute pot fi anulate dacă situația o va impune. Mulțumesc pentru înțelegere.