Mergi la conţinutul principal

Coroană metalo-ceramică

transparent
Coroană sau punte metalo-ceramică | zona Ion Mihalache - Turda
transparent

Coroana metalo-ceramică este recomandată în cazul în care dintele a suferit o pierdere semnificativa din structură. Oferă aspectul natural al dintelui, iar în cazul respectării regulilor de igienă și profilaxie dentara poate avea o durată de viață de peste 10 ani.

Ce este coroana metalo-ceramică total fizionomică?

Coroana metalo-ceramică este compusă din două părți. O structură de rezistență internă metalică și un strat estetic de ceramică, care îl acoperă complet la exterior. Coroana este fixată prin cimentare pe bontul protetic dentar, astfel încât doar partea estetică acoperită de ceramică să fie vizibilă.

Este o lucrare foarte rezistentă și cu aspect natural, datorită ceramicii. Din păcate, odată cu trecerea timpului, gingia are tendința de retracție, astfel că la un moment va apărea o dungă închisă la culoare, cu aspect ușor neplăcut și de aceea, coroana metalo-ceramică este recomandată pentru lucrările din zonele laterale. În zonele frontale se recomandă lucrările pe suport zirconiu sau integral ceramice, mult mai estetice și care nu prezintă această problemă în timp.

Care sunt avantajele coroanelor metalo-ceramice?

  • sunt foarte rezistente din punct de vedere mecanic și perfect biocompatibile
  • au o mare stabilitate în timp, inclusiv privind culoarea lucrării