Mergi la conţinutul principal
Protetică fixă și mobilă - coroane, punți și proteze | zona Ion Mihalache Protetică fixă și mobilă
Ce înseamnă "protetică" dentară? Dacă aș spune pivoți, coroane și punți metalo-ceramice, coroane și punți de ceramică pe suport de zirconiu, integral ceramice sau ceramică presată, proteze acrilice parțiale și totale clasice sau pe sisteme speciale (capse, magneți, culise), coroane pe implanturi dentare, aș spune de fapt "protetică fixă și mobilă".
Coroană sau punte metalo-ceramică | zona Ion Mihalache - Turda Coroană metalo-ceramică
Coroana metalo-ceramică este recomandată în cazul în care dintele a suferit o pierdere semnificativa din structură. Oferă aspectul natural al dintelui, iar în cazul respectării regulilor de igienă și profilaxie dentara poate avea o durată de viață de peste 10 ani.

Ce este coroana metalo-ceramică total fizionomică?
Coroană ceramică pe suport zirconiu | zona Ion Mihalache - Turda Coroană ceramică pe suport zirconiu
Coroanele de ceramică pe suport zirconiu oferă estetică și rezistență, îndeplinind cele mai înalte cerințe ale pacientului, deoarece poate realiza o lucrare protetica fixă estetică, rezistentă și fără suport metalic.

Care sunt avantajele unei coroane ceramice pe suport zirconiu?
Ce este pivotul  endodontic sau RCR-ul dentar? Ce este pivotul endodontic sau RCR-ul dentar?
Pivotul dentar endodontic, RCR-ul sau dispozitivul corono-radicular... este o piesă importantă în refacerea unui dinte distrus sau pentru armarea pe viitor a unui dinte cu risc major de fractură.

Pivotul dentar sau RCR-ul este o piesă care face trecerea între rădăcina unui dinte și corona acestuia, introdusă pe traiectul fostului canal al nervului dentar.
Proteză acrilică parțială sau totală - sisteme speciale pe implanturi Proteză acrilică
Proteza acrilica este metoda convenționala de protezare în cazul edentației totale. Aceste proteze au rolul de a reda parțial funcționalitatea și complet aspectul estetic, fiind o soluție pentru îmbunatățirea calității vieții pacienților care au pierdut dinții naturali.
Când nu se mai poate plomba un dinte și trebuie făcută coroană? Când nu se mai poate plomba un dinte și trebuie făcută coroană?
In cei peste 10 ani de stomatologie, întrebarea care am auzit-o cel mai des cred că a fost: de ce nu se mai poate plomba dintele? de ce trebuie îmbrăcat? de ce trebuie făcută coroană?
Care sunt avantajele coroanelor de ceramică pe suport de zirconiu? Care sunt avantajele coroanelor de ceramică pe suport de zirconiu?
Coroanele de ceramică pe suport zirconiu oferă estetică și rezistență, îndeplinind cele mai înalte cerințe estetice și de rezistență ale pacientului deoarece se poate realiza o lucrare protetica fixă estetică, rezistentă și fără suport metalic.

Care sunt avantajele unei coroane ceramice pe suport zirconiu?
Cum se curată și se păstrează o proteză dentară cât mai mult timp? Cum se curată și se păstrează o proteză dentară cât mai mult timp?
Sfaturi pentru purtătorii de proteze acrilice. Cum se curăță protezele de piatră și depuneri? Protezele acrilice parțiale sau totale și protezele schelelate sunt niște aparate protetice care necesită puțină atenție și îngrijire.

Ce trebuie să faci pentru a avea grijă de proteză?
Review pacienți
Părerea pacienților mei a fost și va fi întotdeauna importantă pentru mine. Am încercat mereu să țin cont de părerile lor, de dorințele lor poate chiar de ideile lor... Întotdeauna ai de învățat ceva de la oricine (ce să faci sau ce să nu faci...), doar trebuie să ști să-l asculți sau să-l urmărești.