Tratament bruxism (scrâșnit) dentar

Bruxismul afectează aproximativ 25% din populație și este o tulburare caracterizată prin scrâșnitul dinților noaptea în timpul somnului. Are ca efect în timp tocirea suprafețelor dentare cu apariția de zone de uzură, apariția leziunilor de colet, sensibilitate accentuată la stimuli termici și durere permanentă a musculaturii și a articulației temporo-mandibulare.

Simptomele cele mai frecvente sunt: dureri dimineața în mușchii obrajilor, dureri de cap, articulație și ureche, dinți sensibili la stimuli termici, maxilarele încleștate în timpul zilei.

Cauze ale bruxismului sunt stresul și anxietatea, frustrările refulate, personalitatea agresivă, competitivă, hiperactivă, pe fondul unor tulburări de ocluzie.

Cum se tratează bruxismul? Tratamentul este de mai multe feluri funcție de nivelul de afectare:

1. cel mai frecvent se face cu gutieră de bruxism din silicon moale, făcută pe un mulaj al dinților, pe care pacientul o poartă minim 6 luni;
2. gutieră de bruxism din material mai dur, care blochează complet posibilitatea de mișcare a mandibulei față de maxilar în timpul somnului;
3. administrarea de medicamente recomandate de medicul psihiatru din seria calmante, somnifere, relaxante... situație întâlnită destul de rar.

Pentru majoritatea cazurilor de bruxism, tratamentul pentru o perioadă folosind o gutieră de bruxism din silicon dă rezultate. Unii pacienți necesită refacerea gutierei în primele 2-3 luni pentru că o perforează din cauza intensității forțelor, dar ulterior acestea se diminuează pana la dispariție.

Gutiere se poate folosi și ulterior după ce problema a dispărut, pe perioade mai mici, în cazul în care semnele reapar, sau există perioade mai agitate sau mai stresante în viața pacientului.

Recomand! Dr. Necula este un profesionist. Servicii de calitate, preturi accesibile, cabinet curat, se tine cont de feedback-ul pacientului, se verifica lucrarile anterioare pt. a se asigura calitatea lucrarii finale, dl dr cunoaste tratamentele corespunzatoare pt pacientii cu bruxim (nu toti dentistii cunosc)

extractie_molari_minte
13
Ani experiență
12.000
Manopere
99%
Succes
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Stomatolog Alexandru Necula

Alte informații

alexandru_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019