Detartraj cu ultrasunete și periaj profesional

Detartrajul cu ultrasunete și periajul dentar profesional sunt cele mai simple și eficiente proceduri stomatologice de profilaxie și curățare a dinților de tartru (piatră), colorații sau pete de la fumat, cafea și alte alimente. Este complet neinvazivă și este recomandată tuturor persoanelor cel puțin o dată pe an, pentru eliminarea tartrului (pietrei), prevenirea apariției sau accentuării afecțiunilor gingivale și eliminarea colorațiilor și petelor de pe dinți.

Cea mai folosită tehnică de detartraj este cea cu ultrasunete, foarte rar se folosește cel manual, posibil urmat de curățare cu air-flow dacă există colorații persistente, iar la final un periaj profesional.

Detartrajul cu ultrasunete este metoda modernă de îndepărtare a plăcii bacteriene și a tartrului de pe dinți dar și de sub gingii, care a început să înlocuiască tot mai mult varianta clasică manuală, datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă. Vârful dispozitivului produce vibrații ultrasonice care curăță dinții, îndepărtarea totală a reziduurilor fiind realizată și cu ajutorul clătirii constante cu apă.

Detartrajul cu ultrasunete este recomandat pentru:

  • îndepărtarea tartrului supra-gingival, vizibil pe dinți;
  • îndepărtarea tartrului sub-gingival, care irită și inflamează gingiile;
  • îndepărtarea petelor colorate de pe smalțul dinților produse de unele alimente;

Care sunt avantajele aceste proceduri?

  • detartrajul ultrasonic este mai blând decât cel manual și nu este dureros;
  • nu afectează structura dintelui (cel manual prezintă acest risc);
  • ajută și la îndepărtarea mai rapidă a petelor de pe dinți;
  • nu necesită anesteziere locală și nu folosește substanțe chimice;
  • timpul de efectuare a procedurii este scurt.

Periajul profesional îndepărtează toate depunerile rămase de pe dinți și îndepărtează complet depozitele de placă bacteriană, din zonele greu accesibile periajului manual.

Recomand cu caldura serviciile doctorului Alexandru Necula, care mi-a demonstrat ca vizitele la stomatolog pot fi si altfel decat costisitoare, dureroase si traumatizante. Ce-ar trebui sa stiti? Ca intelege durerile prin care trec pacientii sai si face tot posibilul sa le minimizeze, ca lucreaza precis si sigur, ca preturile interventiilor sunt mai mult decat rezonabile si ca rezultatele sunt exact asa cum ar trebui sa fie: impecabile, fara dureri si fara complicatii ulterioare. Ah, si sa nu uit: toate astea in timp ce face conversatie si reuseste sa te faca sa uiti ca esti intr-un cabinet stomatologic!

detartraj
13
Ani experiență
12.000
Manopere
99%
Succes
Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Stomatolog Alexandru Necula

Alte informații

alexandru_necula_stomatolog
stomatologie_rate_card_avantaj_optimo_card

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019