Profilaxie dentară

Profilaxie dentară - control stomatologic | zona Ion Mihalache

Ce este "profilaxia dentară"? Este acea parte a stomatologiei moderne care te ajută să ai o igienă orală cât mai corectă și în același timp care încearcă să prevină apariția problemelor dentare sau gingivale grave, prin tratamente stomatologice locale (control periodic, detartraj cu ultrasunete, curățare cu airflow sau tratamente de fluorizare locală) sau doar educație (cum se face corect periajul dentar, cum se folosește ața dentară și dușul bucal).

Controlul periodic stomatologic este recomandat să se facă o dată la 6-12 luni, mai des la copii la care igiena orală nu este punctul forte iar viteza cu care evoluează cariile este în general mai mare ca la adulți. De asemenea gândește-te la un control dacă există mici dureri la rece, cald, dulce la un singur dinte.

Ce este detartrajul cu ultrasunete? Este manopera stomatologică nedureroasă prin care se îndepărtează tartrul (piatra formată de depunerile de minerale impregnate cu bacterii) depus în zonele în care periajul este mai defectuos sau la majoritatea persoanele în spatele dinților frontali inferiori, unde depunerea are alte cauze independente de igiena.

Pentru realizarea acestei manopere se folosește un echipament care prin vibrație ultrasonică "sparge" stratul de tartru depus fără a produce "stricăciuni" dinților, după care ultimele resturi se elimină prin periaj profesional cu paste speciale.

Detartrajul cu ultrasunete este recomandat pentru:

  • îndepărtarea tartrului supra-gingival, vizibil;
  • îndepărtarea tartrului sub-gingival, care irită gingiile;
  • îndepărtarea petelor colorate de pe smalțul dinților;

Folosirea sistemului AirFlow Kavo PROPHYflex 4 îndepărtează toate depuneri, mai ales colorațiile de pe dinți și îndepărtează complet depozitele de placă bacteriană, din zonele greu accesibile periajului manual.

detartraj
bruxism