Mergi la conţinutul principal

Profilaxie dentară

transparent
Profilaxie dentară - control stomatologic | zona Ion Mihalache
transparent

Profilaxia cariei dentare și a sângerărilor gingivale. Cum să previi apariția problemelor dentare sau gingivale?

Ce este "profilaxia dentară"? Este acea parte a stomatologiei moderne care te ajută să ai o igienă orală cât mai corectă și în același timp care încearcă să prevină apariția problemelor dentare sau gingivale în timp, prin tratamente stomatologice locale (control periodic, detartraj cu ultrasunete, curățare cu airflow sau tratamente de fluorizare locală) sau tratamente la domiciliu (periaj dentar, ață dentară, duș bucal).

Controlul periodic stomatologic este recomandat să se facă la 6-12 luni, mai des la copii la care igiena nu este punctul forte și viteza cu care evoluează cariile este în general mare și mai rar la adulți. De asemenea gândește-te la un control dacă există mici dureri la rece, cald, dulce la un singur dinte.

Ce este detartrajul cu ultrasunete? Este manopera stomatologică nedureroasă prin care se îndepărtează tartrul (piatra formată de depunerile de minerale impregnate cu bacterii) depus în zonele în care periajul este mai defectuos, sau la majoritatea persoanele în spatele dinților frontali inferiori.

Pentru realizarea acestei manopere se folosește un echipament care prin vibrație ultrasonică "sparge" stratul de tartru depus fără a produce "stricăciuni" dinților, după care ultimile resturi se elimină prin periaj profesional cu paste speciale.

Detartrajul cu ultrasunete este recomandat pentru:

  • îndepărtarea tartrului supra-gingival, vizibil;
  • îndepărtarea tartrului sub-gingival, care irită gingiile;
  • îndepărtarea petelor colorate de pe smalțul dinților;

Folosirea sistemului AirFlow Kavo PROPHYflex 4 îndepărtează toate depuneri de pe dinți și îndepărtează complet depozitele de placă bacteriană, din zonele greu accesibile periajului manual.

UPDATE IANUARIE 2021: Dată fiind situația epidemiologică generată de numărul de infecții SARS-CoV-2 / COVID-19, pentru protecția întregii echipe, a familiilor și a ta, toate programările se fac doar după evaluarea fiecărui caz iar prioritatea este stabilită doar pe criterii medicale. Orice programare făcută poate fi amânată sau anulată dacă situația o impune.