Mergi la conţinutul principal
Implantologie orală - implanturi dentare Straumann Titanium & Roxolid Implantologie orală
Implantologia orală este o metodă de tratament din ce în ce mai utilizată în stomatologia actuală. Implanturile dentare sunt solicitate și utilizate pe scară largă ca alternativă modernă la protezarea (completarea spațiilor edentate) dentară clasică prin punți sau proteze acrilice.
Extracție dentară simplă sau chirurgicală | zona Ion Mihalache - Turda Extracție dentară
Extracția dentară urmărește îndepărtarecompletă a unui dinte afectat puternic care produce procese patologice locale sau loco-regionale care nu mai pot fi rezolvate prin alte tratamente stomatologice conservative. O extracție dentară poate fi simplă (de dorit) sau chirurgicală, atunci când este nevoie de intervenții la nivelul gingiei sau osului.

Extracția dentară este indicată atunci când:
Chirurgie orală, extracție molar de minte | zona Ion Mihalache - Turda Chirurgie orală
Ce înseamnă "chirurgie" orală stomatologică? Să încercăm să spunem altfel: extracții dentare, extracții de resturi radiculare, extracții de dinți fracturați, extracții de molari de minte în diferite stadii ale erupției, rezecții apicale, operații parodontale cu adiție de substanțe regenerative, chiuretaje subgingivale.
Operație de rezecție apicală | zona Ion Mihalache - Turda Rezecție apicală
Operația de rezecție apicală constă în îndepărtarea chirurgicală a vârfurilor rădăcinilor dinților care suferă infecții sau procese inflamatorii cronice și care nu mai pot fi tratați pe cale endodontică împreună cu osul afectat din jurul lor.

Prin operația de rezecție apicală se elimină și tratează:
Care sunt etapele unui implant dentar și cât durează? Care sunt etapele unui implant dentar și cât durează?
Care sunt toate etapele pentru un succes la inserția unui implant dentar? Cât durează până e gata o coroană pe implant? Implantul dentar devine din ce în ce mai accesibil și mai des întâlnit ca variantă de tratament în stomatologia actuală.
Se pot pune implanturi dentare dacă ai parodontoză? Se pot pune implanturi dentare dacă ai parodontoză?
Se pot pune implanturi la pacienții care suferă de parodontoză? Răspuns: Da. Indiferent de stadiul de evoluție al bolii parodontale, de pot pune implanturi dentare cu o rată de succes asemănătoare cu a pacienților sănătoși.
Se pot pune implanturi dentare la pacienții cu diabet? Se pot pune implanturi dentare la pacienții cu diabet?
Acum mai bine de 10 ani când eram în facultate învățasem că la pacienții diabetici soluțiile de tratament cu implanturi dentare sunt un eșec. Între timp lucrurile s-au schimbat radical, și da, se pot pune implanturi la persoane cu diabet cu o rată de succes extraordinară.

Care sunt riscurile unei intervenții la un pacient diabetic?
Ce sunt și care sunt avantajele folosirii A-PRF și I-PRF? Ce sunt și care sunt avantajele folosirii A-PRF și I-PRF?
A-PRF și I-PRF (Advanced Platelet Rich Fibrin/ plasmă sanguină bogată în trombocite) sunt două tehnici moderne dezvoltate începând cu anii 2000, care ajută vindecarea rapidă a țesuturilor în urma intervențiilor de chirurgie sau implantologie orală.

Membranele sau "dopurile" de A-PRF sunt obținute prin centrifugare din sângele pacientului și sunt un concentrat de plasmă cu concentrație mare de trombocite.
Operație de sinus lift extern și implant dentar Straumann Sinus lift
Operația de sinus lift este o manoperă chirurgicală stomatologică de mică amploare complementară care presupune adiția de os la nivelul peretelui inferior al sinusului maxilar pentru a permite inserția unor implanturi dentare în cazul în care înălțimea osului natural nu este suficientă în zona premolar/molar superior.
Umflatură după operația de implant dentar Umflatură după operația de implant dentar
Este normal să apară umflătură după un implant dentar? Cât de mare? Cât timp? Când apare și care sunt cauzele umflăturilor apărute la implanturile dentare?

Când este normal să apară și cât de mult? Este reacția normală a organismului la traumă... ține de reacția locală a fiecărui pacient, dar apare destul de rar și este redusă: