Mergi la conţinutul principal
 • Implantologie orală

  Implantologia orală este una dintre metodele de tratament utilizate de stomatologia modernă, solicitate și utilizate pe scară largă. Implanturile dentare sunt o alternativă modernă la protezarea (completarea spațiilor edentate) dentară clasică prin coroane, punți sau proteze acrilice și care oferă estetică, funcționalitate și stabilitate mult superioară și în același timp nu afectează în nici un fel dinții vecini rămași.

 • Extracție dentară

  Extracția dentară urmărește îndepărtare unui dinte afectat care produce procese patologice locale sau loco-regionale care nu pot fi rezolvate prin alte tratamente stomatologice. O extracție dentară poate fi simplă sau chirurgicală, atunci când este nevoie de intervenții la nivelul gingiei sau osului.

  Extracția dentară este indicată atunci când:

 • Chirurgie orală

  Ce înseamnă "chirurgie" orală stomatologică? Să încercăm să spunem altfel: extracții dentare, extracții de resturi radiculare, extracții de dinți fracturați, extracții de molari de minte în diferite stadii ale erupției, rezecții apicale, operații parodontale cu adiție de substanțe regenerative, chiuretaje subgingivale.

 • Rezecție apicală

  Operația de rezecție apicală constă în îndepărtarea chirurgicală a vârfurilor rădăcinilor dinților care suferă infecții sau procese inflamatorii cronice și care nu mai pot fi tratați pe cale endodontică împreună cu osul afectat din jurul lor.

  Prin operația de rezecție apicală se elimină și tratează:

 • Se pot pune implanturi dentare dacă ai parodontoză?

  Se pot pune implanturi la pacienții care suferă de parodontoză? Răspuns: Da. Indiferent de stadiul de evoluție al bolii parodontale, de pot pune implanturi dentare cu o rată de succes asemănătoare cu a pacienților sănătoși.

  Implanturile dentare nu sunt afectate de boala parodontală, acestea față de dinții naturali sunt direct osteointegrate în os și astfel ne nu sunt afectate de boala parodontală care distruge ligamentele dinților naturali și osul din jurul lor...

 • Se pot pune implanturi dentare la pacienții cu diabet?

  Acum mai bine de 10 ani când eram în facultate învățasem că la pacienții diabetici soluțiile de tratament cu implanturi dentare sunt un eșec. Între timp lucrurile s-au schimbat radical, și da, se pot pune implanturi la persoane cu diabet cu o rată de succes extraordinară.

  Care sunt riscurile unei intervenții la un pacient diabetic?

 • Ce sunt și care sunt avantajele folosirii A-PRF și I-PRF?

  A-PRF și I-PRF (Advanced Platelet Rich Fibrin/ plasmă sanguină bogată în trombocite) sunt două tehnici moderne dezvoltate începând cu anii 2000, care ajută vindecarea rapidă a țesuturilor în urma intervențiilor de chirurgie sau implantologie orală.

  Membranele sau "dopurile" de A-PRF sunt obținute prin centrifugare din sângele pacientului și sunt un concentrat de plasmă cu concentrație mare de trombocite.

 • Sinus lift

  Operația de sinus lift este o manoperă chirurgicală stomatologică de mică amploare complementară care presupune adiția de os la nivelul peretelui inferior al sinusului maxilar pentru a permite inserția unor implanturi dentare în cazul în care înălțimea osului natural nu este suficientă în zona premolar/molar superior.

 • Umflatură după operația de implant dentar

  Este normal să apară umflătură după un implant dentar? Cât de mare? Cât timp? Când apare și care sunt cauzele umflăturilor apărute la implanturile dentare?

  Când este normal să apară și cât de mult? Este reacția normală a organismului la traumă... ține de reacția locală a fiecărui pacient, dar apare destul de rar și este redusă: