Plimbare la Cetatea Râșnov și Peștera Valea Cetății

08 August 2017
Alexandru Necula
Articol actualizat acum 1 an
Plimbare la Cetatea Râșnov și Peștera Valea Cetății

Cetatea Râșnov, Dino Park și Peștera Valea Cetății, două obiective turistice foarte apropiate și un parc pentru cei mici, situate într-o zona ușor accesibilă, la 20 kilometri de Brașov și 25 de Predeal.

Accesul este din drumul Râșnov - Poiana Brașov, la accesul spre Dino Park și Cetatea Râșnov exista o parcare mare amenajată iar de aici 10 minute de mers pe jos, sau pentru cei puturoși exista un tractoraș cu remorcă ... care urcă până la parcul de distracții.

Cetatea Râșnov, a fost renovată/reparată parțial în urma cu ceva ani cu fonduri europene, nu arată rău dar nici nu pot să spun că foarte bine. În interior, normal, se găsesc și niște magazine care vând diferite mărunțișuri, dar civilizat. Renovarea a fost făcuta la nivelul zidurilor exterioare, partea importantă centrală, nu pot spune ca a fost reconstruita, arată a ruină.

Panorama oferita asupra zonei Brașov - Bran și a orașului Râșnov sunt spectaculoase, poate cel mai interesant lucru...

Dino Park, este un parc tematic pentru cei mici, în care ei sigur se vor bucura, noi nu am intrat... nu ma simt atras de asa ceva, dinozauri de ghips cu care să facem poze... când o să fie și un copil cu noi poate o să ne oprim și acolo...

Peștera Valea Cetății, o găsești pe partea dreaptă în continuare pe drumul spre Poiana Brașov, la maxim 3 kilometri, e foarte mică dar merită văzută, pentru stalactite/stalagmite destul de impresionante din interior.

O altă cetate interesantă și foarte frumoasă este Cetatea Rupea, care este poate la fel de interesantă și frumoasă.

rasnov

rasnov

rasnov

rasnov

Turul cetatilor din judetul brasov
Turul cetăților antice din Dobrogea