Proteza acrilica este metoda convențională de protezare în cazul edentației totale. Aceste proteze au rolul de a reda parțial funcționalitatea și complet aspectul estetic, fiind o soluție pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților care au pierdut dinții naturali și la care altă soluție mai modernă nu este posibilă.

Care este cel mai bun gel (crema adezivă) pentru lipirea protezelor Corega, Protefix sau Fixodent? Cum se folosește (aplică) corect? Cum și cu ce se curăță protezele acrilice? Ce sunt pastilele efervescente de curățare a protezelor?

Cremele adezive Corega, Protefix sau Fixodent nu au arome artificiale sau coloranți, au o formulă care oferă fixare pe durata unei întregi zile și au un gust neutru, care nu interferează cu gustul alimentelor, iar majoritatea formulelor noi nu mai conțin zinc (Corega Ultra Fixare, Corega Gingii protejate, Fixodent Plus).

Acrilatul stomatologic este o rășină macromoleculară deviată din acidul acrilic. Este produs prin polimerizarea mai multor substanțe chimice, derivate din acidul acrilic, acidul metacrilic și din esterii acestora. 

Acrilatul se comercializează sub forme lichid plus pulbere. Lichidul este monomerul reprezentat de metacrilatul de metil, este transparent, volatil, inflamabil, insolubil în apă, solvent organic puternic. Pulberea este forma polemizată a metacrilatului de metil.

Există mai multe variante de acrilat: