Pe unde te poți plimba și ce poți vizita în zona Horezu - Vâlcea

02 August 2017
Alexandru Necula
Articol actualizat acum 1 an
Pe unde te poți plimba și ce poți vizita în zona Horezu - Vâlcea

Orașul Horezu din Județul Vâlcea este un punt de atracție turistica prin atelierele de ceramica dar și prin obiectivele turistice care pot fi vizitate în zona. Din București sunt aproximativ 220 kilometri iar ca timp e undeva la 3-3,5 ore de condus (autostrada de Pitești, Râmnicu Vâlcea, Horezu).

Înainte de a ajunge în Horezu cu 9 kilometri, te poți opri sa vizitezi Muzeul/Rezervația Trovanților care este chiar pe drumul principal de la Râmnicu Vâlcea spre Horezu pe partea stângă.

Odată ajunși în Horezu ce poți face?

  • în centrul orașului vei găsi o benzinărie OMV, în care conform obiceiului poți mânca ceva sau bea o cafea buna.
  • varianta a doua fiind popasul Trei Stejari din zona târgului de ceramică.
  • dacă vrei sa stai mai multe zile în zona, vei găsi multe pensiuni, care în general sunt destul de ocupate, eu unul recomand Pensiunea Criveanu.

Cocosul de Hurez - este un târg anual care se ține în primul weekend din iunie și la care participă pe lângă meșterii olari din zonă și cei veniți din alte regiuni cu tradiție în olărit. Cu aceasta ocazie pe lângă târgul de ceramică, mai au loc diferite manifestări artistice și spectacole, pentru cei interesați.

Mănăstirea Horezu / Hurezi, este cel mai important reper religios din zona, situat foarte aproape de oraș. Tot în zona se mai găsește și Mănăstirea Arnota.

Un alt reper turistic al zonei sunt Culele de la Măldăreşti, o combinație de case și turnuri cu ceva istorie, dar care pe mine un m-au impresionat cu nimic.

Dacă vrei o ieșire în natura, te poți plimba pe Cheile Bistriței și Cheile Oltețului, sau poți vizita peșterile Polovragi, Muierii sau Liliecilor.

Eu unul mă mai duc în zonă doar cu ocazia târgului Cocosul de Hurez, pentru că odată ce am văzut toată zona nu văd de ce m-am mai duce încă o dată pentru aceleași lucruri, iar din păcate nici la târgul anual lucrurile nu se schimbă de la un an la altul.

În concluzie e o zonă în care merită să te duci o dată (ideal în perioada târgului) să stai câteva zile și cam atât.

horezu

horezu

horezu

horezu

Turul cetatilor din judetul brasov
Turul cetăților antice din Dobrogea