Mergi la conţinutul principal
Detartraj cu ultrasunete (îndepărtare tartru) și periaj profesional Detartraj cu ultrasunete
Detartrajul cu ultrasunete și periajul dentar profesional sunt cele mai simple și eficiente proceduri stomatologice de profilaxie și curățare a dinților de tartru (piatră), colorații sau pete de la fumat, cafea și alte alimente.
De la ce te dor dinții? ce poți face ca să nu te mai doară? De la ce te dor dinții? ce poți face ca să nu te mai doară?
De ce te dor dinții? ce poți face ca să nu te mai doară?... două întrebări pe care mulți le au pe limbă des și la care caută răspuns... și bineînțeles că nu întreabă unde trebuie, că doar nu o să-l sune pe stomatolog...
Se pot pune implanturi dentare dacă ai parodontoză? Se pot pune implanturi dentare dacă ai parodontoză?
Se pot pune implanturi la pacienții care suferă de parodontoză? Răspuns: Da. Indiferent de stadiul de evoluție al bolii parodontale, de pot pune implanturi dentare cu o rată de succes asemănătoare cu a pacienților sănătoși.
Chirurgie parodontală - stopare evoluție parodontoză Chirurgie parodontală
Operațiile de chirurgie parodontală în câmp închis sau deschis (cu lambou), acoperă toate intervențiile care au loc la nivelul gingiilor afectate de inflamații cronice pentru a limita viteza de evoluție sau ideal pentru a stopa evoluția afecțiunilor din boala parodontală cronică (parodontoză), în diferite stadii de evoluție
Care sunt cauzele, semnele și tratamentul parodontozei (paradontozei)? Care sunt cauzele, semnele și tratamentul parodontozei (paradontozei)?
Sângerarea gingivală se întâlnește la peste 90% din populație. Sângerările periodice sau care nu dispar trebuie să te îngrijoreze. Ce este parodontoza? Boala parodontală (cunoscuta și sub denumirile de parodontoză, paradentoză sau parodontopatie) este o afecțiune cronică de tip inflamator a gingiei și a țesuturilor de susținere a dintelui iar netratată duce la pierderea tuturor dinților prin retracția generalizată și accentuată a osului.
Care este diferența dintre retracție gingivală și resorbție osoasă? Care este diferența dintre retracție gingivală și resorbție osoasă?
Retracția gingivală și resorbția osoasă nu sunt același lucru, nu se referă la același lucru și au cauze diferite, dar din păcate evoluția uneia o influențează sigur pe cealaltă.

Retracția gingivală este afecțiunea care se vede cu ochiul liber... este retragerea gingiilor care face ca încet încet să fie vizibile rădăcinile dinților.

Cauzele retracție gingivale sunt:
Care sunt cauzele resorbției osoase dentare și cum se poate trata? Care sunt cauzele resorbției osoase dentare și cum se poate trata?
Resorbția osoasă este una din cauzele pierderii dinților sănătoși și apare nu neapărat la vârste înaintate așa cum cred mulți. Resorbția osoasă generalizată este unul din semnele importante pentru boala parodontală (parodontoză).

Care sunt cauzele resorbției osoase localizate?
Ce este resorbția osoasă? Ce este resorbția osoasă?
Resorbția osoasă este pierderea volumului osului mandibular sau maxilar, manifestată în înălțime sau lățime (grosime).
Ce este gingivita? Ce este gingivita?
Gingivita este o inflamație în general superficială apărută la nivelul gingiei, exact la marginea dinspre dinte. Este o afecțiune reversibilă dacă se elimină cauza și se instituie un tratament corect. Netratată gingivita conduce la boală parodontală cronică (parodontoză).
Ce este parodontoza sau boala parodontală? Ce este parodontoza sau boala parodontală?
Ce este parodontoza sau boala parodontală? este o afecțiune stomatologică care afectează ligamentele periodontale (care țin dinții fixați în os) și care duce la pierderea completă a danturii în decurs de câțiva ani...

Care sunt semnele parodontozei? trebuie să fie prezente toate ca să se pună diagnosticul de parodontoză, altfel se vorbește de afecțiuni din spectrul parodontal...