Dinții incluși sunt acei dinți care s-au dezvoltat normal ca dimensiune și formă, doar că au rămas blocați în os și nu își mai găsesc locul prin care să erupă... fie pentru că nu mai au loc fie pentru că s-au dezvoltat într-o poziție incorectă (înclinați parțial sau complet orizontali).

Problema poate apărea la orice dinte definitiv, dar cel mai des se întâlnește la nivelul caninilor, premolarilor și mai rar la nivelul incisivilor și molarilor inferiori. Cazul molarilor de minte este cu totul altul... acolo incidența este mare.

Tratamentele ortodontice nu sunt făcute doar în scop estetic sau ""fiță" la copii sau tineri, se fac de multe ori pentru obținerea de spațiu sau corectarea poziției dinților înainte de inserarea unor implanturi dentare.

Tractarea (distalizarea) dinților este o intervenție din zona tratamentelor ortodontice dar care se face de cele mai multe ori în zona laterală în urma extracției primului molarului sau a premolarului doi în urmă cu mai mulți ani.

Ce este ortodonția și cu ce se ocupă? Ce probleme stomatologice se pot rezolva sau cu ce ajută un tratament ortodontic? Care sunt etapele unui tratament ortodontic?

Ortodonția este acea specialitate din stomatologie care se ocupă cu tratamentul defectelor de poziție a dinților. Aceste defecte pot fi minore, care nu produc efecte vizibile în timp sau mari și care vor produce sigur probleme odată cu trecerea anilor sau îngreunează alte tratamente.

Ce probleme se pot rezolva prin tratamente ortodontice?

În ultimii ani se tot discută despre ortodonție, ortodont... dar ce este și cu ce se ocupă ortodonția stomatologică?

Ortodonția este o specialitate stomatologică care se ocupă de corectarea poziționării dinților definitivi pe arcadă și de rezolvarea unor probleme apărute din cauza deformării în dezvoltare a structurilor osoase dentare. 

Tratamentele ortodontice se realizează cu aparate ortodontice fixe, sau mobile, funcție de problemele care există, sau prin combinarea lor. 

Care sunt cele mai frecvente probleme ortodontice?