Mergi la conţinutul principal
Extracție molar de minte | zona Ion Mihalache - Turda Extracție molar de minte
Operațiile de chirurgie orală pentru extracția molarului de minte, parțial erupt sau inclus complet în os sunt intervenții care se realizează des în ultima perioadă, cauza fiind erupția defectuoasă la generațiile mai tinere și poziționările anormale.
Tratamente stomatologice copii | zona Ion Mihalache - Turda Stomatologie copii
Care este momentul oportun, când și de ce este bine să vi cu copilul la dentist? Vrei ca copilul tău să aibă dinții de lapte și dinții definitivi frumoși și sănătoși?
Tractare dinți migrați sau înclinați cu mini-implant ortodontic Tractare dinți înclinați sau migrați
Tratamentele ortodontice nu sunt făcute doar în scop estetic la copii sau tineri, se fac pentru obținerea de spațiu sau corectarea poziției dinților înainte de inserarea unor implanturi dentare.

Tractarea (distalizarea) dinților este o intervenție din zona tratamentelor ortodontice care se face de cele mai multe ori în zona laterală în urma pierderii molarului unu sau a premolarului 2 în urmă cu mulți ani.
Tractare pe arcadă dinți incluși în os (incisivi, canini, premolari) Tractare dinți incluși
Dinții incluși sunt acei dinți care s-au dezvoltat normal, doar că au rămas blocați în os și nu își mai găsesc locul prin care să erupă... fie pentru că nu mia au loc fie pentru că s-au dezvoltat într-o poziție incorectă (înclinați sau complet orizontali).
Tratamente ortodontice copii și adulți | zona Ion Mihalache - Turda Ortodonție
Ce este ortodonția și cu ce se ocupă? Ce probleme stomatologice se pot rezolva sau la ce poate ajuta un tratament ortodontic? Care sunt etapele unui tratament ortodontic?

Ortodonția este partea din stomatologie care se ocupă cu tratamentul defectelor de poziție a dinților. Aceste defecte pot fi minore care nu produc efecte vizibile în timp sau mari și care vor produce sigur probleme odată cu trecerea anilor. 
Ce este ortodonția? Ce este ortodonția?
În ultimii ani se tot discută despre ortodonție, ortodont... dar ce este și cu ce se ocupă ortodonția stomatologică?

Ortodonția este o specialitate stomatologică care se ocupă de corectarea poziționării dinților definitivi pe arcadă și de rezolvarea unor probleme apărute din cauza deformării în dezvoltare a structurilor osoase dentare. 
De ce se strâmbă și cum se pot îndrepta dinții? De ce se strâmbă și cum se pot îndrepta dinții?
Nu există decât foarte rar dinți perfecți poziționați, majoritatea au mici defecte de poziție care nu deranjează iar puțini au probleme mari de poziție a dinților care deranjează la vorbit, mâncat și se văd urât... Aici vom vorbii de problemele mari, nu de micile defecte.

Care sunt cauzele dinților strâmbi?
Cum se face igiena în timpul tratamentelor ortodontice? Cum se face igiena în timpul tratamentelor ortodontice?
Ce trebuie să eviți să faci cât porți aparatele ortodontice, cu ce se spală dinții, cum se curăță aparatele ortodontice (fixe sau mobile)? Purtarea aparatelor ortodontice presupune ceva atenție, dar și o igienă dentară mult mai atentă.

1. Alimentația este una normală, nu există restricții majore, doar puțină atenție...