Mergi la conţinutul principal
 • Extracție molar de minte

  Operațiile de chirurgie orală pentru extracția molarului de minte, parțial erupt sau inclus complet în os sunt intervenții destul de frecvente. Molarii de minte sunt mai ușor de extras, în general, atunci când pacientul este mai tânăr, deoarece rădăcinile lor nu sunt complet formate, osul este mai moale și exista mai puține riscuri pentru structurile vecine.

  De ce trebuie extrași molarii de minte?

 • Stomatologie copii

  Când și de ce e bine să vi cu copilul la dentist? Vrei ca copilul să aibă dinții de lapte și definitivi frumoși și sănătoși?

  Pedodonția sau stomatologia pediatrică acoperă tratamentele stomatologice care se fac la copii atâta timp cât vorbim de dentiția deciduală/temporară, până în jurul vârstei de 14 ani: fluorizări locale, sigilări de șanțuri și fosete, obturații cu cimenturi ionomere care eliberează fluor ulterior, extracții dinți de lapte.

 • Tractare dinți înclinați sau migrați

  Tratamentele ortodontice nu sunt făcute doar în scop estetic la copii sau tineri, se fac pentru obținerea de spațiu sau corectarea poziției dinților înainte de inserarea unor implanturi dentare.

  Tractarea (distalizarea) dinților este o intervenție din zona tratamentelor ortodontice care se face de cele mai multe ori în zona laterală în urma pierderii molarului unu sau a premolarului 2 în urmă cu mulți ani.

 • Tractare dinți incluși

  Dinții incluși sunt acei dinți care s-au dezvoltat normal, doar că au rămas blocați în os și nu își mai găsesc locul prin care să erupă... fie pentru că nu mia au loc fie pentru că s-au dezvoltat într-o poziție incorectă (înclinați sau complet orizontali).

  Problema poate apărea la orice dinte definitiv, dar cel mai des se întâlnește la nivelul caninilor, premolarilor și mai rar la nivelul incisivilor și molarilor inferiori. Cazul molarilor de minte este cu totul altul...

 • Ortodonție

  Ce este ortodonția și cu ce se ocupă? Ce probleme stomatologice se pot rezolva sau la ce poate ajuta un tratament ortodontic? Care sunt etapele unui tratament ortodontic?

  Ortodonția este partea din stomatologie care se ocupă cu tratamentul defectelor de poziție a dinților. Aceste defecte pot fi minore care nu produc efecte vizibile în timp sau mari și care vor produce sigur probleme odată cu trecerea anilor. 

  Ce probleme se pot rezolva prin tratamente ortodontice?

 • Ce este ortodonția?

  În ultimii ani se tot discută despre ortodonție, ortodont... dar ce este și cu ce se ocupă ortodonția stomatologică?

  Ortodonția este o specialitate stomatologică care se ocupă de corectarea poziționării dinților definitivi pe arcadă și de rezolvarea unor probleme apărute din cauza deformării în dezvoltare a structurilor osoase dentare. 

  Tratamentele ortodontice se realizează cu aparate ortodontice fixe, sau mobile, funcție de problemele care există, sau prin combinarea lor. 

 • De ce se strâmbă și cum se pot îndrepta dinții?

  Nu există decât foarte rar dinți perfecți poziționați, majoritatea au mici defecte de poziție care nu deranjează iar puțini au probleme mari de poziție a dinților care deranjează la vorbit, mâncat și se văd urât... Aici vom vorbii de problemele mari, nu de micile defecte.

  Care sunt cauzele dinților strâmbi?

 • Cum se face igiena în timpul tratamentelor ortodontice?

  Ce trebuie să eviți să faci cât porți aparatele ortodontice, cu ce se spală dinții, cum se curăță aparatele ortodontice (fixe sau mobile)? Purtarea aparatelor ortodontice presupune ceva atenție, dar și o igienă dentară mult mai atentă.

  1. Alimentația este una normală, nu există restricții majore, doar puțină atenție...