Opțiuni interesante în Google Android Messages - SMS de pe calculator

22 Iunie 2018
Articol actualizat acum 1 săptămână
Opțiuni interesante în Google Android Messages - SMS de pe calculator

În ultimii ani aplicațiile de tip messenger au evoluat mult, este cazul și celor de la Google. Android Messages aplicația de SMS pentru Android a evoluat de la o simplă aplicație de mesaje SMS la cu totul altceva, acum poți trimite SMS direct de pe calculator.

Ce poți face cu ultima versiune a aplicației Messages? 

  1. Poți trimite și primi mesaje SMS gratuit folosind un calculator, accesând pagina messages.android.com, după ce urmezi pașii necesari. De pe calculator poți trimite stickere, gif-uri, emoji, poți atașa imagini și normal text. Astfel intră în competiție directă cu WhatsApp, Facebook Messenger, Google Allo. Interfața web permite să trimiți mesaje către orice contact din telefon sau unui grup de persoane, exact ca și aplicația de pe mobil.
  2. Poți căuta și alege GIF-ul perfect dintr-o bază destul de mare.
  3. Poți trimite răspunsuri automate predefinite rapid ... din păcate fractionează deocamdată doar pe limba engleză.
  4. Afișează preview la linkurile trimise in mesaje, astfel vezi dacă e ce trebuie, sau ce te interesează, mult mai ușor.
  5. Poți copia rapid și ușor orice cod de verificare in doi pași trimis prin mesaj, folosind un buton dedicat, care apare automat.
  6. Poți trimite locația actuală, sau o alta aleasă de pe Google Maps direct prin mesaj.

Poate nu pare niște super opțiuni, dar așa puțin și simple sunt făcute să te ajute. Platforma web poate fi accesată folosind ca browser Chrome, Firefox, Opera, Safari și Edge.

Update Ianuarie 2019 - aplicația acceptă sistemul RCS pentru mesaje (Chat), ceea ce deschide un nou capitol... adică se pot trimite mesaje folosind internetul nu sistemul sms al operatorului, se pot atașa imagini, filme, fișiere, locația... începe să facă ce face WhatsApp, singura condiție e ca si celălalt să aibă un telefon compatibil și să aibă opțiunea activă.