Am văzut niște poze interesante de la Râpa Roșie, Sebeș, Județul Sibiu... așa că am hotărât să vedem cu ochii noștri și pe asta... Cum din București nu sunt decât aproximativ 350 kilometri am plecat... Pitești, Vâlcea, Valea Oltului, Sibiu, Sebeș... și de aici balamuc...
Să ajungem până la Muzeul Satului Sibiu din București ne-a luat 4 ore, deci nu e prea departe, dacă ma gândesc că până la cel din București facem o oră... Dar oare a meritat? Noi am fost la început de martie și se pare că nu a fost cea mai bună alegere.
Să o luăm pe rând... parcarea mare, deci primul pas ok. Să intrăm să luam biletele, într-o clădire noua, frumoasă... din nou ok. Sistem de acces modern, cu scanare de cod de bare de pe bilete... frumos.
Valea Prahovei... zona cea mai vizitată de cei din București și nu numai... dar ce poți să faci în zonă? pe unde poți să te plimbi? ce poți vedea? în afară de ce știe toată lumea...
Încercarea de a vizita ceva frumos sau niște cetăți dacice în zona Dobrogei ne-a dus la Cetatea Capidava și Cheile Dobrogei... Care cetate? Ce cetate? E gata din 2015 adică de acum 3 ani, dar când am fost noi nu se putea vizita, așa că noi am vizitat-o de dincolo de gard... penibil.
Drumul până la Capidava este foarte ok, pe autostradă până la Cernavodă după care puțină aventura pe străzile din Cernavodă iar restul de aproximativ 20 de kilometri foarte buni, iar peisajul nu este deloc urat.
Dacă despre Cazanele Dunării am auzit aproape toți, despre Cascada Bigăr eu nu știam, dar dacă vezi pozele aproape sigur ști despre ce e vorba dar nu știai cum se numește.
Când ajungi în zona Alba Iulia, iți recomand să faci o vizită și la Cetatea Trascăului trecând pe la Cetatea Aiudului și prin Cheile Vălișoarei, este un drum de aproximativ 50 de kilometri.
Cetatea Aiudului este te tipul... pe dinafara frumos în interior... mai puțin frumos. Se pare că este într-un proces de renovare, dar rămâne de văzut ce o să iasă. Nu am văzut panouri cu informații, doar niște ziduri exterioare renovate și o biserică catolică în interior care îmi este greu de zis dacă mai era funcțională sau nu. Merită o vizită scurtă.
Orașul Horezu din Județul Vâlcea este un punt de atracție turistica prin atelierele de ceramica dar și prin obiectivele turistice care pot fi vizitate în zona. Din București sunt aproximativ 220 kilometri iar ca timp e undeva la 3-3,5 ore de condus (autostrada de Pitești, Râmnicu Vâlcea, Horezu).
Înainte de a ajunge în Horezu cu 9 kilometri, te poți opri sa vizitezi Muzeul/Rezervația Trovanților care este chiar pe drumul principal de la Râmnicu Vâlcea spre Horezu pe partea stângă.
Odată ajunși în Horezu ce poți face?