Mergi la conţinutul principal
Extracție molar de minte | zona Ion Mihalache - Turda Extracție molar de minte
Operațiile de chirurgie orală pentru extracția molarului de minte, parțial erupt sau inclus complet în os sunt intervenții care se realizează des în ultima perioadă, cauza fiind erupția defectuoasă la generațiile mai tinere și poziționările anormale.
Chirurgie orală, extracție molar de minte | zona Ion Mihalache - Turda Chirurgie orală
Ce înseamnă "chirurgie" orală stomatologică? Să încercăm să spunem altfel: extracții dentare, extracții de resturi radiculare, extracții de dinți fracturați, extracții de molari de minte în diferite stadii ale erupției, rezecții apicale, operații parodontale cu adiție de substanțe regenerative, chiuretaje subgingivale.
Cum se interpretează o radiografie dentară? Cum se interpretează o radiografie dentară?
Ai făcut o radiografie la dinți și ești curios ce se vede pe ea? Cum apare o carie, un chist, un granulom, o fractură, o infecție, un molar de minte, retracția osoasă... pe o radiografie dentară?

Reguli clare de interpretare:
Extracție dinte inclus (canin, premolar, molar de minte) Extracție dinte inclus
Dinții incluși sunt acei dinți definitivi care s-au format, dezvoltat dar care nu au putut să erupă din lipsă de spațiu sau din cauza poziției / direcției incorecte de dezvoltare, și astfel au rămas blocați în os. Acești dinți se observă în majoritatea cazurilor doar pe o radiografie panoramică sau prin bombarea anormală a osului și a gingiei, situație foarte rar întâlnită. 
Molarii de minte chiar trebuie extrași? Molarii de minte chiar trebuie extrași?
Odată ce ai depășit vârsta adolescenței vei fi tentat să crezi că nu mai ai dinți care să apară, ceea ce poate fi o idee greșită. Molarii (măselele) de minte pot să apară (erupă) și la vârste mult mai mari.

Știind mai multe despre molarii tăi de minte și despre problemele pe care le pot creea, vei putea să eviți eventualele surprize neplăcute.

1. Toată lumea are molari de minte?
De ce este importantă tomografia computerizată la implanturile dentare? De ce este importantă tomografia computerizată la implanturile dentare?
Tomografia computerizată este considerată la ora aceasta cea mai precisă și detaliată informație imagistică pe care o poți obține. Dar de ce detalii oferă și de ce este necesară în unele cazuri la inserția implanturilor dentare?

Care sunt informațiile care se obțin în urma interpretării unei tomografii și care este precizia lor?
Când și de ce trebuie scoși (extrași) molari (măselele) de minte? Când și de ce trebuie scoși (extrași) molari (măselele) de minte?
Care sunt semnele că molarii (măselele) de minte trebuie scoși (extrași)? De ce trebuie extrași molarii de minte chiar dacă nu sunt cariați sau dureroși? Durere la deschiderea gurii, dureri care iradiază spre ureche, obraz umflat și muscat frecvent sună cunoscut?