Infecțiile dentare care se manifestă prin umflături (abcese) sau inflamații ale gingiilor sunt unele dintre cele mai neplăcute probleme stomatologice, iar de cele mai multe ori apar și în cele mai proaste momente (weekend, concedii). 

Cum de cele mai multe ori durează până când poți ajunge la stomatolog, este nevoie de o soluție rapidă care să poată ține sub control infecția și care ideal să o facă să dispară... singura soluție este administrarea de antibiotice, dar ce antibiotic este bun pentru infecția din sfera stomatologică?

Ibuprofen se găsește ca substanță activă în mai multe antibiotice disponibile sub diferite denumiri comerciale (Nurofen, Ibalgin, Advil, MIG, Rupan, Ibufen...). Este un antiinflamator nesteroidian (AINS) cu efecte extrem de puternice și rapide în cazul durerilor de dinți. 

Sunt cunoscute probleme la unii pacienți cu probleme cardiace, mai ales vârstnici, care mi-au spus că nu-l tolerează bine și că au modificări la nivelul pulsului și a tensiunii arteriale.

Dozele administrate în cazul durerilor dentare sunt:

Cefuroxima se găsește ca substanță activă în mai multe antibiotice disponibile sub diferite denumiri comerciale (Zinnat, Cefuroxima, Cefuroxima Atb...). Este un antibiotic din clasa cefalosporine, este un antibiotic de sinteză, motiv pentru care reacțiile alergice la acesta sunt mult mai rar întâlnite decât la cele din clasa penicilinelor.

Dozele administrate în cazul infecțiilor dentare sunt:

Antibiotice sau antiinflamatoare pentru dinți? Am auzit pe mulți că iau pentru răceală antibiotice iar pentru infecțiile de la dinți antiinflamatoare / antidurere... Dar ce medicamente este corect să iei în funcție de problema avută?

Regula de bază este simplă și este eficientă în cele mai multe cazuri... Durerea se tratează cu antiinflamatoare, infecția cu antibiotice, invers nu există efectul dorit: