Localizarea unui telefon cu Google Maps și Trusted Contacts

18 Septembrie 2018
Articol actualizat acum 11 luni
Localizarea unui telefon cu Google Maps și Trusted Contacts

Aflarea locului în timp real unde se găsește cineva din familie (părinte, copil, soț, soție) pe baza locației telefonului mobil este foarte simplă la ora aceasta, nu trebuie decât câteva setări făcute, o conexiune de date permanentă și localizarea GPS activă.

Există două variante: să ți se trimită locația sau să o vezi tu fără să trebuiască să o ceri... simplu nu?

Pentru trimiterea locației, nu mai trebuie făcut nimic, e suficient să folosești opțiunea disponibilă din Google Maps. Dacă vrei să vezi locația altui telefon din familie, mai e puțin de muncă.

De ce e nevoie, în afară de un telefon funcțional în buzunarul sau geanta celui pe care vrei să-l vezi unde este...?

  • o conexiune de internet prezentă (operator sau wireless) și funcțională (care să fie deschisă)...
  • funcția de localizarea GPS a telefonului pornită permanent;
  • o aplicație instalată și setată în telefonul respectiv, este vorba de Trusted Contacts oferită gratuit de Google atât pentru Android cât și pentru Apple;
  • un cont Google setat pe respectivul dispozitiv;
  • de un telefon, tabletă, calculator pe care să poți să fi logat tu cu contul tău de Google pentru a vedea locația.

Odată instalată aplicația Trusted Contacts în telefonul care te interesează să poată fi localizat, aceasta trebuie setată pentru a permite trimiterea locației anumitor contacte din telefon... adică ție și dacă mai e și altor membri ai familiei... și ești aproape gata.

Trimiterea locației poate fi setată să se facă automat când este cerută (e suficient să deschizi Google Maps), sau să fie cerută și dacă în 5 minute nu este dată sau refuzată să se trimită automat... Afișarea locației telefonului este vizibilă folosind interfața Google Maps.

Localizarea membrilor familiei cu Trusted Contacts și Google Maps este un mod foarte util de a ști unde sunt ceilalți dacă e nevoie să ajungi la ei când apare o problemă... la mine în familie toate telefoanele sunt setate să se vadă între ele, asta după ce în urma unui eveniment nedorit a trebuie să ajung undeva unde cei de acolo nu știau să îmi dea detalii de orientare decât extrem de vagi...

UPDATE 2020: Aplicația Trusted Contacts va dispare, dar toate funcțiile acesteia au fost integrate în Google Maps, acum fiind extrem de ușor de setat totul folosind opțiunea "Location sharing" (partajare locație...). Se poate seta ca locația în timp real să fie vizibilă doar o perioadă limitată de timp sau permanent, se pot adăuga mai multe contacte fără probleme.. e simplu ca bună ziua.