Internetul, noua cafea de dimineață.. fără el suntem morți și depresivi

Internetul, noua cafea de dimineață, fără el azi nu mai putem face nimic... Totul este acolo, știrile, prietenii, pozele, muzica, filmele, aproape toată viața... Dar cum facem să fim în siguranță pe internet?

internet
gmail_drive

Trucuri pentru curățarea ușoară și rapidă a contului de Gmail și Drive

Contul de Google iți oferă un spațiu standard de 15 GB pentru stocare de emailuri, fișiere în Drive, sau poze în Google Photo, dar cum poți face curățenie folosind câteva trucuri foarte simple.

parola_puternica

Autentificare în 2 pași (two steps authentication) pro & contra

Dacă nu folosești autentificarea în doi pași, conturile tale sunt destul de vulnerabile atacurilor hackerilor și oricând acestea pot fi compromise.

wifi_securitate

7 reguli esențiale pentru securizarea rețelei wireless Wi-Fi

Dacă rețeaua ta wireless de acasă / servici nu e securizată, se pot întâmpla lucruri mai puțin plăcute cu datele tale sau cineva poate folosi traficul tău de date in scop propriu. Sunt câțiva pași simpli și aproape obligatorii pentru setarea unui minim de securitate pe o rețea wi-fi:

wifi_securitate

Care este cel mai folosit, bun, rapid sau sigur browser?

La sfârșitul anului 2018 CEL MAI FOLOSIT browser de internet este surpriză... Google Chrome, care este folosit de peste 70% din utilizatorii de internet, atât la nivel de desktop/laptop dar și la nivel de telefoane mobile.

parola_puternica

Cum poți genera o parolă unică, puternică, greu spre imposibil de spart?

Multă lume folosește parole slabe fie din comoditate, fie pentru că nu știe care sunt regulile care fac o parolă puternică, greu de nimerit sau intuit pentru cineva care vrea să acceseze ilegal un cont. Care sunt regulile de generare pentru o parolă bună, care să te protejeze pe internet?

QaS

5 motive pentru care care Quality of Service (QoS) trebuie activat

Opțiunea Quality of Service (QoS) care se găsește pe majoritatea firmware-lor din routere este o opțiune ce este bine să fie activă, dar cu ce te ajută? Ce oferă bun pentru viteza de internet QoS?

dns

Cum se schimbă serverele DNS la un calculator cu Windows sau la un router?

Schimbarea adreselor serverelor DNS implicite oferite pe providerul de internet este o acțiune simplă care durează câteva minute și necesită doar câțiva pași simpli... fie că este vorba de router pentru toată casa sau doar pentru un singur calculator.

siguranta_internet

Care sunt regulile de siguranță și securitate la navigarea pe internet?

Internetul este o adunătură de informații, saituri utile, știri false, hackeri ... este o o lume minunată, dar și foarte periculoasă. Care ar fi cele mai importante reguli de securitate pentru o navigare cât mai sigură?

viteza_internet

De ce poate merge greu sau prost internetul și ce poți face?

Multă lume se plânge că internetul merge greu fie el pe telefon, prin wireless sau chiar pe un calculator conectat la o rețea pe cablu UTP. Care sunt cauzele posibile și ce poți să faci pentru a folosi internetul la maximum de viteza posibilă?

server_dns

Care sunt cele mai bune și rapide servere DNS publice gratuite?

Schimbarea serverului DNS folosit poate îmbunătății semnificativ siguranța navigării pe internet în zilele noastre. Dacă te-ai gândit la acest lucru și te tentează să renunti la serverele DNS oferite implicit de providerul tău de internet, vei găsi 15 posibile soluții, fiecare cu avantajele sale.

server_dns

Cele mai bune 5 servere DNS pentru siguranța și viteză pe internet

Schimbarea serverului DNS folosit poate îmbunătății semnificativ siguranța navigării pe internet în zilele noastre. Dacă te-ai gândit la acest lucru și te tentează să renunti la serverele DNS oferite implicit de providerul tău de internet, vei găsi 5 posibile soluții, fiecare cu avantajele sale.

server_dns

5 motive pentru a schimba severele DNS

Cum internetul devine din ce în ce mai rapid și oferă mai multe servici și informații, sistemul din spatele infrastructurii de cabluri, fibre, servere, routere... adică serverele DNS trebuie sa țină pasul cu acesta.

viteza_internet

Cum testezi corect viteza de internet?

Cum se testează corect viteza conexiunii de internet? Ce trebuie urmărit și ce trebuie evitat pentru a avea niște rezultate corecte?

Ne naștem cu doua rânduri de dinți, pe următoarele trebuie să le plătim

Alex Necula

alex_necula_stomatolog

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui site sunt proprietatea Alexandru Necula. Conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat fără acordul prealabil scris al proprietarului. @ 2019