În vizită la Cetatea Rupea

27 August 2017
Alexandru Necula
Articol actualizat acum 1 an
În vizită la Cetatea Rupea

Despre Cetatea Rupea nu auzisem până nu demult, poate nu am fost bun la istorie... dar întâmplător am văzut câteva poze care m-au făcut să o țin minte și să vreau să o văd.

Drumul până la Cetatea Rupea e ok, ușor și plăcut dar e bine să fie făcut în timpul săptămânii dacă e cazul sa treci pe Valea Prahovei, altfel iți trebuie multa răbdare sau folosirea unei variante gen DN1A Cheia.

Cetatea Rupea a fost renovată sau reconstruită parțial ar fi mai corect sa zic în urmă cu ceva ani, dar arată foarte bine, parcări amenajate, foarte curat peste tot, toalete curate, nu e plin de magazine și terase, iar taxa de vizitare este foarte decentă 10 lei.

În interior a fost reconstruită o mare parte a nucleului cetății, ceea ce la majoritatea pe care le-am mai vizitat nu s-a făcut. Există turnuri, case, ganguri, diferite camere... iți oferă o imagine a ceea ce a fost cândva acolo. Nu vezi doar niște ziduri fără nici o noimă ca la cetățile din Dobrogea...

Este o cetate care chiar merită văzută, este accesibilă. Este poate chiar ușor peste Cetatea Râșnov sau la egalitate, greu de zis, oricum ambele merită vizitate. Mai multe nu am de zis, doar că nu o să-ți pară rău că ai ajuns până acolo.

rupea

rupea

rupea

rupea

Turul cetatilor din judetul brasov
Turul cetăților antice din Dobrogea