În vizită la Cetatea Feldioara - renovată

02 Septembrie 2017
Alexandru Necula
Articol actualizat acum 1 an
În vizită la Cetatea Feldioara - renovată

Complet necunoscută pentru mine până acum câteva zile Cetatea Feldioara a fost o surpriză plăcută. Proaspăt refăcută, cred că am ajuns la ea chiar în prima zi după terminarea lucrărilor, pot spune că arată chiar interesant.

Cetatea Feldioara este o cetate mică, care nu este impresionantă prin dimensiuni sau poziție, dar merge pe aceeași sistem de recondiționare pe care l-am văzut folosit și la Cetatea Râșnov și Rupea: simplu dar care permite să ai o imagine a ceea ce a fost cândva acolo.

Drumul de acces este puțin aiurea, partea din oraș e cam proastă, dar pare ca se lucra la canalizare, deci poate se reface, recomandare e să nu intri la prima variantă pe care o oferă Google/Waze, ci la următoarea dar mai ales tot pe acolo să și ieși pentru că este mai ușor de revenit în drumul principal. (dacă vi dinspre Brașov). Ultima porțiune de drum de 100-150 metri a drumul este pietruit iar parcarea dedicată este destul de mică, dar nu e o problemă.

Pentru cei interesați, lângă cetate se găsește și Biserica Sfânta Maria (evanghelică) o clădire impresionantă ca dimensiuni și arhitectură.

Cetatea Feldioara intră în categoria cetăților care merită vizitate în zona Brașov, împreună cu Râșnov și Rupea, toate poate chiar în aceeași zi.

feldioara

feldioara

feldioara

feldioara

Turul cetatilor din judetul brasov
Turul cetăților antice din Dobrogea