In vizită la Castelul Bran - Brașov

10 Martie 2019
Alexandru Necula
Articol actualizat acum 1 an
In vizită la Castelul Bran - Brașov

Cine nu a auzit de Castelul Bran? Cine nu a auzit de așa-zisul Castelul lui Dracula... Cine nu l-a vizitat încă? tu? atunci trebuie să-ți faci drum să-l vizitezi, merită, mai ales după ce este în administrare privată, renovat și foarte bine îngrijit.

Accesul la Bran este ușor din Brașov, Valea Prahovei chiar dacă de ani buni ultimii kilometri din drum sunt ușor bombardați... sau venind dinspre Pitești sau Târgoviște... „

Parcarea în Bran este destul de dificilă, dar în zona castelului există cel puțin trei parcări cu plată (4 lei/ora) în care sigur vei reuși să găsești un loc. Accesul la castel se face printr-o zonă de "suveniruri" și "produse tradiționale"... care de care mai autentice.., kitsch-oase, și nelipsitele clătite și porumb fiert... din punctul meu de vedere un bazar clasic ca peste tot pe unde se plimbă turiștii.

Accesul în curtea Castelului Bran se face pe bază de bilet, 40 lei de persoană adultă, poate puțin cam mult... biletele trebuie păstrate pentru accesul în castel la care ai de urcat 1-2 minute. Curtea și accesul spre cetate sunt amenajate, în curte se poate sta pe iarbă, există normal și un restaurant... Atât în curte cât și în castel există câteva locații din care se pot cumpăra suveniruri.

Accesul se face pe grupuri de 30-50 persoane, există un traseu definit, explicații, bla bla... căști pentru străini... doar că din păcate unii turiști nu sunt foarte civilizați și se mai creează înghesuială, mai ales pe unele scări foarte înguste.

Dacă ai peste 1.70 înălțime, mare atenție la cap... există cel puțin 3-4 locuri poți să te lovești, care din păcate nu sunt marcate, semnalizate, sau nu există protecții montate.

Camerele care se pot vizita sunt frumos refăcute, recreează atmosfera specifică, curtea interioară este poate cel mai frumos loc. Poate că la banii pentru bilet ar fi fost cazul ca turul să fie mai lung, poate mai multe camere cu mai multe exponate ar fi fost și mai frumos... poate... dar pe total a fost surpinzător o vizită care a fost la nivelul așteptărilor poate chiar puțin peste.

bran

bran

bran

bran

Turul cetatilor din judetul brasov
Turul cetăților antice din Dobrogea